Nejste přihlášen/a.
Chci změnit svůj život a začnu tedy u vzdělání ,protože je důležité a všude na to koukají. Chci si dodělat střední školu dálkově . Budu posílat přihlášku a stále váhám na který obor z těchto dvou ji mám poslat . Buď obor ekonomika a podnikání nebo cestovní ruch. Někdo mi říkal že obojí na nic ,ale je to zase maturita a to je pro mě základ a lepší platové ohodnocení a také způsob jak najít lepší práci i když je to dnes těžké . I tak je víc šancí s maturitou než bez ní. Věděl by někdo poradit jaký obor má lepší uplatnění? Díky
Myslím si, že oba obory jsou zajímavé, ale práci na ně zaměřenou neseženete... Sám chodím čtvrtým rokem na obchodku a už od prváku nás připravují na to, že práci v oboru mít nebudeme. Ekonomické obory se mi celkově zdají být docela lehké (rozhodně lehčí než průmyslovky).
Na druhou stranu byste si měl/a zjistit jaký mají školy profilový předmět k maturitě (u ekonomek je to nejčastěji účetnictví a ekonomika). Vzhledem k tomu, že jsou státní maturity, každý musí maturovat z cizího jazyka, češtiny a společenských věd. Musím upozornit na to, že testy a ústní zkouška z cizího jazyka jsou velice obtížné, zvlášť němčina. Takže každý musí maturovat z 5 předmětů. A pokud si vyberete obor, který se vám bude líbit, nebude vám dělat ani žádný problém se něco naučit ) Přeju hodně štěstí a kdyby byli nějaké další otázky, určitě napište.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.