Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MFF UK /FIT/FEL studium informatiky

Od: nicco25 odpovědí: 2 změna:

Takže rovnou k věci. O co mi jde? Získat kvalitní vzdělání v oboru informatika. Získat hluboké analytické schopnosti - chci pokračovat ve studiu v USA v oboru právo - lze ho studovat až jako graduate, to znamená až po bakaláři. Na tento obor se dělá jednotný test - LSAT, který je právě zaměřený analyticky, proto informatika. Kdyby to nevyšlo s tím právem, tak bych chtěl pokračovat ve stejném oboru - teda v informatice na nějaké z těch lepších škol - MIT, Princeton, Caltech nebo nějaká jiná lepší škola. Coi se týče přijímaček - posledního 1,5 roku jsem na školu kašlal, to znamená, že jsem měl první 2 roky z matiky za 1 ale pak ty další dva za 3- jak říkám, kašlal jsem na to a co se týče fyziky - 2 jedničky a jedna trojka - tu fyziku jsem měl jen tři roky - takže přijetí bez přijímaček na tyto tři fakulty je v prdeli. Musím dělat zkoušky. Jedině, že bych si udělal ten korespondenční seminář, ale to už je pozdě - těch 50 % už nenaberu, už je víc jak půl těch příkladů opraveno - snad ještě to scio z matiky, ale to je až v únoru. Co myslíte, jaká škola by byla vhodnější pro přípravu na studium v USA, teda na přípravu na ty testy nebo popřípadě v té informatice? Co se týče FEL, jsou tam dva obory - Otevřená informatika a pak ještě jeden podobný Kybernetika a robotika.
Odkaz na ten LSAT test a jeho kompozici zde:
en.wikipedia.org/... chool_Admission_Test

Chtěl bych se taky zeptat, zda-li je lepší pro studium informatiky MFF UK, FIT nebo FEL. Docela mě vrtá hlavou, proč jsou 2 stejné obory na dvou různých fakultách na jedné univerzitě :D Jestli se ten matfyz dá zvládnout, zda -li pak ta matika je vážně tak extrémní, popřípadě jestli tam jsou jedince kteří to zvládnou do průměru 1,5 nebo líp - jde mi o stipendium.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasgulas
hodnocení

0x

Nazdar.

Nic ve zlém, ale jsi dost naivní. Nicméně, s MatFyzem vedle nešlápneš, stejně, jako s MUNI. FEL je převážně elektro a FIT byl založen profesory, kteří nebyli spokojeni s výukou IT na FELu. Koneckonců, zde máš i forum a odpovídají rychle:

forum.fit.cvut.cz/...

Ale je to Ing., tzn. že je tam také elektro a fyzika, v nezbytném množství, aby vyhověli zákonu. MatFyz a MUNI jsou více teoretické, udělován titul Mgr. MatFyz je více prestižní, ale už podle mě neplatí, že by byl lepší než MUNI. Obě školy jsou super. Na MUNI bys měl větší možnost sestavit si předměty dle přání. Ale Tobě jde asi o Prahu...

luke237

Ja hlavne vubec nechapu, proc tazatel chce studovat technicky obor, kdyz mu jde o prava. *ee* Navic jeste ma v umyslu se hlasit na nejprestiznejsi univerzity v USA a pritom nema nic, vo by jim mohl nabidnout v porovnani s ostatnimi tamejsimi zajemci. Proc nestuduje prava tady v CR a pak neudela ten test? Nedavno tady byl prispevek absolventa prav z Olomouce, co si nasel v New Yorku velmi dobre placenou praci (10 tisic dolaru/mesic). Takze kvalita vyuky prav v CR i na univerzitach, ktere nepatri mezi absolutni spicku (nebo prava na Palackeho mezi absolutni spicku patri?), je porad vice nez dobra i na dobre placene prace v USA.

FIT se z FEL oddelila proto, ze v podstate samostatne fungovala uz nekolik desetileti. Nektere predmety v prvnich 2 rocnicich na FEL (po kterem se studenti rozdelovali na silnoproud, slaboproud a pocitace) byly pro IT vyslovene na nic (napr. stezejni predmet Teorie elektromagnetickeho pole *sok*).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]