Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa bydliště vs školka - bydlíme jinde

Od: deanie odpovědí: 6 změna:

Mám problém - adresa trvalého bydliště je 225 km od místa, kde už 10 let žiju a nemůžu ji změnit. Mám 4,5 leté dítě, které půjde v září do školky. Má adresu stejnou jako matka. Jak vyplnit přihlášku a nebo jak říci ředitelce, že žijeme tady i když to nemáme na papíře? Normálně mi sem chodí pošta i úřední dopisy, platím zde svoz kom. odpadu, elektriku, prostě tu bydlím. Nikdy jsem neměla problém s finančním úřadem, pojišťovnami a máme tu i lékaře.

Když jsem to zkoušela loni, paní ředitelka se mnou vyrazila dveře, že spadám podle obce pod jiný obecní úřad a tudíž i jinou školku. Ale je to úpně na druhou stranu několik desítek kilometrů, než jezdím denně za prací. A hlavně chci tuto školku a ne nějaký zapadákov. Dědu máme jednoho v blízkosti. Ale nevím, zda by to šlo (z osobních důvodů) a hlavně jestli by mohlo mít dítě jinou adresu než matka?

Předem děkuji za rady! Neřešitelné to snad být nemůže...p>

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

4x

Vzhledem k tomu, že se ukazuje občanka, by psát jiné bydliště těžko pomohlo. Spíš je nadějné, že už je takhle starší - ti mívají přednost. Jenže to bývá: předškoláci, děti s trvalým bydlištěm, děti samoživitelek, sourozenci... pak dlouho nic a nakonec ty, co mají adresu jinde. Dítě mít jinou adresu může, takže jestli by si ho byl ochoten nahlásit děda, tak proč ne. Jen si musíte včas zjistit, jaký papír o bydlišti bude školka akceptovat :) Takových jako vy je spousta, jen mají prostě v podobných případech smůlu (to váš čeká i u ZŠ, jestli budete chtít do nějaké žádanější); ono to má i logiku, protože, koneckonců, je z vašich daní takto placená ta školka jinde. :)

doplněno 11.03.12 22:17:

Askmenow: nezkoumala jsem, jak je to u ZŠ častý jev... asi moc ne; ale v té naší by z odmítnutých hladce naplnili další třídu, kdyby ji měli kam vecpat. :)

askmenow*

Jen dodatek k zákadním školám: tam to problém většinou, alespoň ve velkých městech nebývá, naopak se často ředitelé předhánějí o co nejvyšší počet žáků. I na dobrých školách.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Uváděj jako trvalé bydliště adresu, na které skutečně bydlíš. Úřední trvalé bydliště může hrát roli pouze v případném sporu o nemovitost a pod.

deanie
hodnocení

Děkuji za odpověď. Měli jsme už problém třeba se svozem odpadu - nakonec to dopadlo tak, že platíme jak na adrese trvalého bydliště (podle zákona se to už musí, i když se tam nezdržujeme), tak tady, protože by se mohl někdo starat, kam dáváme odpadky. Takže dvojnásobek nás to stojí. :(

Na přihlášce jsou otázky:

Evidenční list dítěte

1. Jméno, adresa a místo narození dítěte

2. Matka a otec adresa (otec je hlášen na obecním úřadě zase úplně někde jinde :((( )

Žádost

1. Jméno zákon.zástupce a místo trvalého pobytu nebo jinoá adresa k doručování - to je O.K.

2. Jméno a adresa trvalého pobytu dítěte

No jo, jenže když ve školce chybí místo (což je pravděpodobné), tak se ředitelka chytí čehokoli, zvlášť když jsou na to vyhlášky. Nevadí, že podzákonná vyhláška nemá sílu zákona, kdo chce psa bít...

atreus*
hodnocení

0x

Zkuste najít příslušný právní předpis - co je tam stanoveno.

Viz např.

ochrance.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]