Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minule časy v němčině

Od: lindaf* odpovědí: 5 změna:
dobry den, chela bych se zeptat na jednu vec...kdyz mam v nemcine minuly cas Ich hab gehabt mel jsem,tak jaky je rozdil v tom, kdyz bych rekla ich hattenebo treba ich kaufte nebo ich hab das gekauft vzdyt to oboji znamena to same, je tedy nejaky rozdil v pouziti? nebo treba mezi ich lag , ich lagte a ich hab gelegen? jsem z toho zmatena ucim se jen doma...poradite nekdo prosim? dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pranea
hodnocení

0x

Správně určitě není Ich hab ale Ich habe- já mám.

Ich kaufe-já kupuji (čas přítomný)

Ich habe gekauft- koupila jsem (tady jde o příčestí minulé)

Ich lagte-není správně! Ich liege - já ležím Ich habe gelegen- já jsem ležela

pt®
hodnocení

0x

Německy těžce a pomalu:

Jednoduchý minulý čas - préteritum

Složený minulý čas - perfektum

Předminulý čas

mangrove.cz/...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Ahoj Lindo, podle mě na 90% v hovorové řeči vystačíš s "perfektem" tj. Ich habe gekauft a z "préteriata" stačí dvě slovesa: Ich war, Ich hatte. Podívej se na nějaký film, kde se mluví německy, např. na satelitu. U nás se zbytečně hlavy studentů "zaplevelují" gramatikou, než aby se výuka zaměřila na konverzaci. Pokud však chceš oslnit učitelku, trap se dál s německou gramatiku a buď z toho nešťastná.

pt®

"radarbrdy", máš pravdu, na domluvu to stačí. Ale pokud to potřebuje do školy a chce odmaturovat, tak se to Bohužel našrotit musí.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Ještě k tvé otázce: Běžně se říká: já jsem byla... Ich war, já jsem měl... Ich hatte, všechno ostatní většinou v perfektu, já jsem koupil... Ich habe gekauft. Jakmile budeš umět perfetkně toto, potom bych zkoumal další časy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]