Nejste přihlášen/a.
Mám problém: doučuji žáka 9. třídy, romské národnosti, který měl na konci 8. třídy na vysvědčení dvě čtverky (z češtiny a z matiky). Matika mu opravdu moc nejde, je to dost bída. Z češtinou to ale vůbec zlé není, spíš sehrála roli nepozornost a nedůslednost: učitelka ho opakovaně vyvolávala na nějaké učivo a dostal tak několik pětek. Navzdory těmto výsledkům má ale poměrně velké ambice. Chtěl bych se tedy prosím zeptat, jestli je možné, aby ho s těmito známkami vzali na nějakou střední školu.
Doplním, že v pololetí osmičky měl průměr 2,00; na konci osmé třídy pak 2,27. Myslím, že v pololetí 9. třídy by čtverky snad být neměly. Existuje nějaká střední škola s menšími nároky? Anebo to vidíte vyloženě jenom na učební obor? Jestli máte v tomto směru nějaké zkušenosti, budu vám moc vděčný za radu!
Já mám zkušenost s tím, že některé učební obory s maturitou vůbec neřeší známky ze ZŠ a rozhoduje se jen podle přijímaček. Je to ale na každé škole jinak a třeba i jinak na stejné škole v různých letech, proto je potřeba se informovat na konkrétních školách, jaká kritéria pro přijímací řízení mají. Většinou to mají na internetu.
Ještě mám velmi dobrou zkušenost s Informačním a poradenským střediskem pro volbu povolání při Úřadu práce - na telefonický dotaz mi ochotná paní podala spoustu konkrétních informací o různých školách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.