Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitní témata - němčina

Od: stasek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

máme za úkol zpracovat maturitní témata na téma peníze, ale mám problém se zpracováním. Jako pomůcku mám text na úrovni C1, takže tam jsou velice těžké gramatické jevy a prostě to nezvládám. Nevíte, kde bych mohl něco sehnat? Na měmecké wikipedii jsem také moc nepochodil.

Předem děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sulfan*
hodnocení

0x

Pokud nemáte přesně stanovené, co tam být může a nemůže, tak je rozhodně nejlehčí vytvořit si určité body, o kterých pak budete mluvit. Navíc pokud máte takto obecné téma, tak tam můžete dát prakticky cokoliv.

Krátký brainstorming co mě teď během minuty napadlo:

- můžete zkusit nějakou definicí, pokud vám to pomůže (co jsou to peníze, kde se používají, jak je získat, jak často něco platíte)

- historie peněz (nebyly vždy bankovky a mince, směnný obchod, co se na nich přímo nachází (slavné osobnosti, památky))

- placení v obchodě - cash / kartou, internetové obchody ..

- euro, společná měna pro více států - ano/ne, výhody ..

Body si můžete libovolně upravit, přidat, rozvést, prostě maturita z cizího jazyka je ta nejlehčí.

lenkasvobodova
hodnocení

0x

ahouj , já se učím už dva roky německy , a tak byvch ti s tím mohla pomoci , jestli chceš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]