Nejste přihlášen/a.
Čaute lidi mám tady jednu rovnic ,ale nevím jak upravit x-5 a 5-x ,vyšel mi výsledek ,ale po zjištění je špatně díky všem za rady příklad zde: 2*(4-2x)/(x-5)=1-(6)/(5-x)
Ano to jsem přesně myslel ,ale ted presně nevím jak to mám zakomponovat do pravé strany rovnice ,tedy tudíž do toho zlomku ,který musím změnit díky
¨No já vypočítal x=-7 vtom popisu jsi zapoměl ,že první strana,tudíž zlomek je 2*krát..takže mi jen potvrd jestli ti to taky tak vyšlo díky
Ten dvojnásobek jsem opravdu přehlédl. Ona se mi titiž ta rovnice zobrazila na dva řádky a výraz 2* byl samostatně na konci prvního; no a při rolování mi z očí vůbec. Já si to opíšu, přepočítám a ozvu se.
doplněno 05.03.12 22:03:Po přepočtu (a po skončení televize) mi vyšlo x = 7/5 (viz obrázek). Zkouška vyšla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.