Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goniometrické funkce

Od: hans117* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

Žěbřík dlouhý 4,5 m je přistavěn na vodorovné rovině ke stěně tak, že dole je 1,09 m od stěny. Pod jakým úhlem je přiložen ke stěně?

úloha mi vyšla 76°20´ .

Mám to správně? díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

Žebřík, vodorovná rovina a stěna tvoří pravoúhlý trojúhelník. Známe jeho přeponu(žebřík) a odvěsnu protilehlou úhlu(vzdálenost žebř. od stěny), který potřebujeme vypočítat.

sin alfa = odvěsna/přepona. Z toho alfa= arcsin1,09/4.5

hodnocení

0x

Podle mého názoru to správně není. Myslím, že by se měla vypočítat velikost úhlu, který svírá žebřík se svislou rovinou. Vy jste pravděpodobně počítal úhel mezi žebříkem a vodorovnou rovinou.

hodnocení

0x

Podle mne to máte špatně...

Bo mi to vyšlo 75,9822651st...tedy 75st58min56.15"

doplněno 28.02.12 16:45:

Pokud má pravdu Brunu, pak je to samozřejmě zcela jinak...

Výsledek pak podle mne je 14,01773492st.

Kontrolní součet mi sedí...

jareek*
hodnocení

0x

Tak velky uhel je nesmysl. to by na nej nikdo nevylezl. Jedna se o pravouhly trojuhelnik kde prepona je 4,5 m a kratsi odvesna je 1.09 m, Zebrik svira se stenou uhel alfa, Plati, ze

sin alfa = 1,09 / 4.5

uhel alfa = arcsin (1.09/4.6}

To znamena ze zebrik svira se stenou uhel, jehoz sinus je 1.09 / 4.5 (odpovidajecj uhel de musi najit bv tabulkach)

*palec*

hans117*
hodnocení

V tom případě mi to vyšlo 14°

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]