Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočty - deformace

Od: milujute* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nevíte si někdo rady s těmito aktivitami? Předem děkuji za jakoukoli odpověd :)

1.Drát délky l a obsahu kolmého průřezu S je napínán silou o velikosti F a prodlouží se o 4 mm.
-O jakou délku se prodlouží tentýž drát, je-li napínán silou o velikosti 2F?
-O jakou délku se prodlouží drát ze stejného materiálu, má-li délku l, obsah průřezu 2S a je napínán silou o velikosti F?
2.U tyče z materiálu o modulu pružnosti E bylo při normálovém napětí sigman zjištěno relativní prodloužení 0,2%. Jaké je relativní prodloužení téže tyče při normálovém napětí 2sigman?
3.Drát délky 4 m a obsahu průřezu 2.10-6 m2 napínáme silou o velikosti 800N, přičemž se drát prodlouží o 8.10-3 m. Deformace je pružná.
-Jaké je normálové napětí drátu?
-Jaké je relativní prodloužení drátu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

3x
K té první úloze:
Prodloužení je přímo úměrné síle, to znamená: jestliže se síla zvětší dvakrát, tak se dvakrát zvětší prodloužení.
Jestliže se průřez zvětší dvakrát, tak prodloužení bude při neměnné síle dvakrát menší.
U druhého příkladu stačí použít Hookův zákon: Relativní prodloužení je přímo úměrné napětí.
ε = 1/Eσ
Takže zvětší-li se napětí dvakrát, dvakrát se zvětší relativní prodloužení.
A příklad třetí vyřešíme dosazením do výše uvedeného zákona.

hodnocení

0x

to nejsou aktivity! ale úlohy, nejspíše se ednáo Hookův zákon = lineární vztah mezi napětím na průřezu a deformací=prodloužením. Roste napětí a rostedeformace,co vzorce vstupuje E= modul pružnosti materiálu. Někde si to vyhledejte.

doplněno 27.02.12 20:52:

cs.wikipedia.org/...

milujute*
hodnocení

děkuji, vážně jste mi ,,velmi" pomohl! a asi před 20 minutami je jiný poučil o tom, že nemám odkazovat na další stránky, že se tady má pomáhat! pravidlo Z4!

hele víš otom prd a ještě si cheš vybírat způsob a styl rady. Choď raději pravidelně na výuku a dávej pozor a nemusíš hledat na netu. Za mě internet nebyl, a taky sme si poradili. A máteučebnice nebo skripta a přednášky - na který nechodíte že...klasika. *bum*

milujute*
hodnocení

aha dobře y víš ty vůbec že toto jsou aktivity? tohle nejsou žádné pitomé ukoly! toto jsou aktivity které máme zadané od učitele. napsala jsem VÁM, že jste mi ,,velmi" pomohl? napsala! tak co ještě chcete? nejsem tady na vysoký, chodím na střední školu a myslíte si že SÁM by toto středoškolák vypočítal? i když to nebral ve škole a byl na každé hodině? aha? nojo to je tak když někdo neví a jen si domýšlí ;)

hodnocení

0x

Já si nemohu pomoci, to nejsou žádné aktivity, to jsou úlohy - (domácí úkol?). Aktivita je v tom, že se to neudělé samo, ale že je musíte vyřešit, a to pomocí Hookova zákona, jak správně poradil Miramira. A ten byste si mohl vyhledat v sešitě či ve vaší učenmici; netvrďte mi, že vám to učitel zadal s tím, že ten Hookův zákon máte sám vymyslet, určitě jste to brali. A když už bazírujete na tom, že jsou to aktivity, tak byste to měla aktivně řešit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]