Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Basketbalový tým

Od: markis odpovědí: 3 změna:

Basketbalový tým má celkem 12 hráčů. Z nich 5 hraje na hrací ploše a 7 čaká na možnost vystřídat. Jak dlouho bude každý z hráčů na hrací ploše, pokud trenér chce, aby tam strávili stejný čas? ... TJ. 48min
Děkuji všem za nápady, jak tuto úlohu řešit ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

NBA 4 x 12 min = 48 min

napadlo mne, že by se to dalo řešit i takto: délka zápasu / počtem hráčů = počet minut na jednoho na hrací ploše...

je jedno, kteří sedí na střídačce, ne?

doplněno 27.02.12 07:30:

ta čísla už jsem napsal, jiná zřejmě nebudou potřeba...

třeba vyměnit trenéra, takto nikdy vyhrávat nebudou...

doplněno 28.02.12 04:47: Koukám, že můj nápad nebyl domyslený... nebo spíše dopočítaný... Ale když ten trenér třeba Jordana nechá sedět na střídačce půl zápasu, to postrádá logiku jako moje původní řešení.
hujer123*

To byste spočítal čas na jednoho hráč, kdyby byl na hřišti sám. Správná je první odpověď. Počet možných minut na hřišti je délka zápasu krát 5(240). Počet možných minut (240)děleno počtem hráču (12) je čas na jednoho hráče na hřisti - 20 minut.

colombo*
hodnocení

0x

Máš počet minut, který stráví pětičlený tým na hřišti. Vynásobením těch hodnot dostaneš čas který připadá na pětici hráčů. Výsledek podělíš celkovým počtem hráčů a máš vypočítaný čas, který připadá na jednoho hráče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]