Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje fobie ze školy? Jak se jmenuje

Od: denita* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, myslím, že otázka je jasná, zajímalo by mne, zda něco takového existuje, a jak se tato fobie jmenuje. Mám na mysli opravdový, nefalšovaný strach ze školních budov, profesorů, učiva, testů, spolužáků apod. Strach doprovází panika, chuť utéct, přestat existovat, pocení a nervozita.

Děkuji za odpovědi. D.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danieln
hodnocení

0x

Řekl bych lenost *smich**smich* asi jako strach z manualní práce ;) nevím jestly existuje ale jestly ano tak dotyčnému nezávidím :D

tlapka*
hodnocení

0x

Určitě existuje. Lidská psychika je zrádná i kouzelná, když existuje fobie z určitých čísel, barev a kdo ví čeho všeho, tak určitě i z něčeho takového jako škola. Stejně jako ostatní fobie by také měla být léčitelná terapiemi.

Zdravím. Ano, existuje a jmenuje se scholofobie . Je to naprosto oprávněný strach ze školy.doplněno 26.02.12 21:44:Našla jsem i jiný: Skoliofobie - Strach ze školy. (fobie.div.cz/seznam-fobii.php)Pro "B" - reagujte na dotaz svojí radou, ne na rady jiných. respektuji, respektujte! Děkuji. Tazatel si to jistě dovede přebrat.
b
Pokud jste Vaši odpověď myslela jako žert, tak se omlouvám za "dlouhé vedení"
Pokud jste ji myslela vážně, tak si nejprve zjistěte něco o zdroji, ze kterého čerpáte ("Necyklopedie"). Ne vše na internetu je míněno seriózně.
Správně jde o lykeiofobii, jak uvádí cinematic.
B.

cinematic*
hodnocení

0x

Lykeiofobie _ chorobný strach ze školy

danieln
hodnocení

0x

projevuje se zvracením brečěním zvíšenou tělesnou teplotou objevuje se především u prvnáku stavy jsou trvající pokud k tomuto dochází delší dobu může skončit omdlením oběvují se i případy smrti "smrt ze strachu" tato fobie se oběvuje i u starších zéjména žáku 8 a 9 tříd zde často končí sebevraždou nemoc se názíva Fobie ze školy tento ortel si v ČR vyslechlo již přes 2000 dětí s toho asi 70 % prnáku fobie se často lečí i přestupem na jinou školu a často i silnými antidepresivami.

simulka
hodnocení

0x

jj scholofobie :D

martinaa*
hodnocení

0x

Neexistuje:). To se jen dnešní děti, leckdy mohutně podporované rodiči, potřebují neustále vymlouvat na nějaké "školní" fobie a podobné. A pokud v sobě nějaký ten strach mají, tak ho přiživují a rozdmýchávají.

tarantel*
hodnocení

0x

Zdravím. Nevím jak se tahle fobie nazývá, ale já jí asi mám. V podstatě tím trpím už od školky a nezlepšilo se to ani na VŠ. Panický strach ze spolužáků i z učitelů, bušení srdce, pocity na omdlení, chuť od všeho utéct, to důvěrně znám. Nepomohla psychoterapie a lék pomohly jen částečně. Nikomu bych to nepřála, páč do školy se prostě chodit musí aby z člověka něco bylo a vyrovnávat se s tím každý den bylo docela peklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]