Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu jsou 2 semestry bez VŠ?

Od: verunkaaa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den! Nevím si rady, pomožte mi prosím. Studuji v prvním semestru na vysoké škole. Nechci tady být, ale rodina mě tady drží a udržuje ve mě pocit, že to snad zvládnu. Mám to prý zkusit i druhý semestr až se mi to někde zapíše. Je na tom něco pravdy? Jestli se mi hodí 1 semestr či 2 k něčemu, když školu nedodělám? Třeba na pracovním úřadě či v budoucím povolání?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seuss*
hodnocení

0x

pokud neukoncis diplomem, tak jako bys nic nemela...

doplněno 22.11.08 11:43:

pokud bys nekde rikala, ze si byla 2 semestry na vejsce a cekala, ze ti tahle informace pomuze, tak opak by byl pravdou. Spis by to bylo pro smich a neumim si predstavit, kdybys delala pohovor a tam se ohanela 2 semestry (kdyz minimalne jich musis projit 10 a ukoncit diplomem na magisterskym studiu)

martina30*
hodnocení

0x

Přejdi na jinou školu a nebo to dodělej bez toho nebudeš nic a pracovat tě určo bavit nebude za pár korun a na pracáku Ti nedaj ani korunu s tím počítej(žádné flákání,ale honění po práci a můžeš skončit jako uklízečka) a nevím jak to je v tvé rodině,ale určitě tě finančně podporují a pokud přestanou tak hurá na bezdomovce;)

lidka*

Neviděla bych to tak černě, i když si myslím, že vysokoškolské vzdělání je dobrý základ. Ale zase ne za každou cenu. I s maturitou se dá sehnat slušné zaměstnání. Ale možná by bylo dobré poohlédnout se po nějaké nástavbě a nebo si sehnat práci v cizině. To je zkušenost myslím k nezaplacení a to nám nebylo dříve dopřáno. A třeba se ještě na vejšku ráda po roce vrátíte. Rozhodněte se ale sama. Rodiče to jistě myslí dobře, ale už jste dospělá a bude to Váš život. Vy nejlépe víte, na co opravdu máte! *placni*

hodnocení

0x

Jen ty umíš nejlépe odhadnout své schopnosti, eventuálně hodnotu oběti, kterou bys musela na oltář studia položit. Za tebou popsaných okolností bych ve studiu nepokračoval...

lm®
hodnocení

0x

Zkuste zatnout zuby a vydržet,protože to děláte PRO SEBE! Věřte,že jednou budete těm,co Vás ve škole drželi velmi vděčná.

Zkuste si to vduchu ulehčit a říkat si : Skončit můžu vždycky,to není problém.Ale já to hned tak nevzdám.

Prostě si sama v sobě přehoďte výhybku a začněte se povzbuzovat.

seuss*
hodnocení

0x

presne jak tu rikal lm...

Skoncit se da s vejskou vzdycky, zacit se ale vzdycky neda... tedka mate na vyber obe moznosti.

wasek*

Já bych ai poradil takto:

Pokud cítíte, že to prostě nepůjde, a říkáte si, že byste to někdy v budoucnu možná chtěla zkusit na vysoké znovu (ať už prezenčně nebo třeba dálkově), je lépe skončit co nejdříve. MOhli by pak po Vás na nové škole chtít poplatky za překročení standardní doby studia.

Pak je taky otázka, jestli máte v současnosti problém spíše se školou (učením), nebo jestli se Vám nelíbí na kolejích nebo na privátě (což není nic zas tak neobvyklého),. Pokud to tak je, můžete se zkusit přestěhovat (třeba si dát inzerát, že sháníte místo na nějaké klidnějším privátě. Ale to je spíš taková moje spekulace...

Jinak ještě chci říct, že je dnes velkou výhodou, že lze získat jenom bakaláře, před deseti lety to tak ještě všude nebylo. I kdyby Vám tedy studium na bakaláře trvalo 4 roky, tak se nic zlého nestane.

Přeju hodně štěstí a ať to nějak dobře zvládnete!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]