Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat o poletí jsem dostala 2X nehodnocen kvůli nemoci.Když jsem se nedostavila ( kvůli nemoci na přezkoušení) chtějí mně vyhodit ze školy.Mají na to právo? Děkuji za odpověď
Možná jste měla školu požádat o odklad uzavření známek kvůli nemoci. My jsme to tak měli, syn kvůli nemoci měl jednou odloženou pololetní kvalifikaci někdy do března. Pokud jste se nedostavila na přezkoušení kvůli nemoci a ještě bez omluvy, tak se pak nedivte, jak se k vám škola staví. On totiž nemocný student většinou vypadá, jakože se ulívá ze školy.
Nejspíš záleží na tom, jak a kdo vás omlouval. Jestli jste po kamarádech něco vzkázal a udělal mrtvého brouka, pak to máte spočítané. Ale jestliže vás rodiče omluvili telefonicky a vy to doložil lékařskými potvrzeními o vážné nemoci, máte určitě šanci. Jetliže má škola pocit, že vaše nemoci jsou pouhou zástěrkou na tak zvaný "bobek", dá vám šanci.
ulejváctví to není mám zdravotní problemy o kterých škola ví a vždy se omlouvám přímo třídní učitelce a pak donesu potvrzení od lékaře
Na škole mého syna je to např. tak, je-li zameškáno 25 % vyučovacích hodin, pak není klasifikován. Opakovat ročník může jen jednou. Jelikož je nemocný co chvíli, tak to nakonec dopadá tak, že do školy chodí i nemocný. Jeden rok měl tu posunutou klasifikaci. Myslím si, že na vyhazov ze školy by to být až tak nemuselo, ale dost možná vás donutí si dělat po prázdninách reparát, nebo opakovat ročník. Zajděte za třídní učitelkou a zkuste se s ní domluvit.
Jak se to řeší na jiné škole ti není nic platné. Je třeba zajímat se, co říká školní řád tvé školy a komunikovat se školou. Pokud se nemůžeš domluvit s třídní, obrať se na zástupce ředitele nebo na výchovnou poradkyni. Pokud jsi nezletilá, vše řeš společně s rodiči. A dovol mi poznámku: dnes si školy žáky spíše předcházejí než aby se jich zbavovaly. Něco mi na tvém tvrzení nesedí, asi to bude trošku jinak, než píšeš, že? O radu - přezkoumání postupu školy - mohou rodiče požádat i školní inspekci.
B.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.