Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jsem aktuálně na mateřské dovolené, a volný čas bych chtěla využít k učení se angličtině s tím, že až budu něco umět a dcerka odroste, začneme trošku cestovat.
Jaká metoda je ale nejlepší? Jazykový kurzy si nemohu dovolit (časově), tak potřebuji něco na doma. Koukala jsem na klasické knížky pro samouky¨(máme něco doma, nevím kde se to tu vzalo), ale to asi nebude nejlepší, co? Problém tam je, že se to nenaučím správně vyslovovat (jsou tam sice v závorkách výslovnosti, ale to mi nedá jistotu, že se to učím dobře), nechci aby na mě pak koukali jak na blba
Pak jsem našla nějaký programy na počítač, nejvíc se mi asi líbí Angličtina do ucha. Nemáte s tím někdo zkušenost, nepoužívali jste to? Líbí se mi na tom hlavně to, že to je namluvené se správnou vyslovností a myslím, že i ten argumet, že když to slyšíte a čtete najednou, líp si to zapamatujete, je na místě.
Co byste doporučili vy?
Dobrý je sledovat filmy s original zvukem s titulky. např. Je to užitečný třeba na učení frází, slovosledu, i slovíček. Nebo poslech rádií, když není čas na "obrázky".
ale ve filmech právě nezískám základy... Sledování filmů si jako užitečný dokážu představit, když už nějaký základ jazyka mám, vím, jak se tvoří věta atd., ale jako úplný začátečník se z nich jen těžko něco naučím... Ale díky za odpověď
No já nevím, ale na ty úplný základy, tak půl roku, by to chtělo jednou týdně, nebo jednou za čtrnáct dní intenzivní hodinku u soukromého učitele. Aby jste chytla ty správný návyky.
no, raději bych se učila doma... je mi jasné, že učit se s učitelem nebo rodilým mluvčím, nebo dokonce v anglicky mluvícím prostředí by bylo asi snazší, ale tyhle možnosti zatím nemám. Základy chci získat doma.
Už jsem i na zkoušku objednala, zatím Angličtina do ucha 1. a euroword - angličtina, tak uvidíme. Moc zkušeností jsem na internetu nenašla (ptala jsem se i jinde, ale nikde mi nedokázali poradit s těmihle konkrétními produkty, které se mi zamlouvaly nejvíc, tak si je otestuju
Já, když jsem se učil doma, tak mě nejvíce vyhovovala ANGLIČTINA PRO SAMOUKY, nakladatelství Leda. Dnes mají již tři úrovně a ke každé jsou cédéčka s poslechy. Pak je také dobrá tato www. stránka. www.helpforenglis/...
A nebo na poslechy: www.englishcentral.com
Když doma je problémem motivace, vydržet u toho. Pak se začíná furt a znovu. Číst si, poslouchat, někoho si najít. Zkusit knížky pro děcka. Jsou knížky na poslech na intu.
Jen podotýkám, že pokud je pro vás problémem jen čas, nikoli peníze, dají se zaplatit i takové lekce, kdy učitel dochází k vám, případně přes Skype. Možná by se vám čas od času něco takové hodilo, třeba jako konzultace s věcmi, kterými si nebudete po samostudiu jistá.
Já bych vám doporučil mimořádně účinný učební doplněk, zpívejte anglické písničky. Existuje například server hudba.zoznam.sk/... , kde se dají nalézt anglické texty i jejich překlady. Na Youtube najdete originály a můžete si zpívat s nimi. Není na škodu učit se anglicky na hitech Beatles nebo poetických baladách od Black Sabbath, případně starých dobrých rokenrolech. Jeden se pak nestačí divit, o čem ty písničky vlastně jsou. A navíc, když je budete umět zpívat a případně i zahrát na nějaký hudební nástroj, pak je úspěch ve společnosti zaručený.
Mnoho zdaru.
tak děkuju moc všem za rady, rozhodla jsem se zkusit to, co se mi líbilo (viz reakce na první příspěvek v diskuzi), tak uvidíme co mi to dá nebo nedá...
Ještě bych určitě doporučil http://cs.forvo.com/
Do vyhledávače si kupříkladu zadáš slovíčko, které se chceš naučit a vyjede ti k němu několik nahrávek od rodilého mluvčího.
Držím palce!
Určitě zkuste toto: www.helpforenglis/...
Je to kurz pro začátečníky. Tato stránka je velmi dobra, najdete tam vše. Máte tam i rady a triky, jak se učit slovíčka nebo gramatiku, zajímavé odkazy a výborný slovník, když kliknete dvakrát na sloíčko, tak se Vám ukáže překlad a nahrávka rodilého mluvčího.
Mně tato stránka hodně pomohla (furt pomáhá) Je to mnohem zábavnější než knížka.
Dobrý den, zkuste si na Ulozto.cz stáhnout kurz magická angličtina, nerozlišují se začátečníci a pokročilí, způsob výuky je založen na současném čtení překladu a poslechu, normálně stojí kolem 3000,- a je to myslím celkem zajímavý způsob výuky.
díky za tip, možná si stáhnu na zkoušku, a případně pak koupím, když bude vyhovovat. I když to asi bude podobné jako ta angličtina do ucha, kterou už mám doma
Zdravím, angličtina je v dnešní digitální době už naprostou nutností. Pocit, že nejste omezeni jazykem a máte přístup k celosvětovým informacím, je úžasný. Je dobře, že se anglicky učí už i malé děti. Pokud bych se s Vámi měl podělit o své tipy, jak se v angličtině zlepšovat, určitě doporučuji sledování filmů a seriálů v originálním znění. Když se na to člověk soustředí, může ho to velmi obohatit. Potom už jedině klasická forma, a to vypracovávání nejrůznějších úloh v učebnicích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.