Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zítra píšu pololetku z matematiky a mám z toho (jako z hodně testů) deprese, protože chci podat co nejlepší výkon vzhledem k mým předešlým známkám (které byly zapříčeněny z velké části depresemi z testů - snahou o co nejlepší známku).
Má otázka tedy zní: Jak co nejlépe "uklidnit" myšlení před testem?
Schopnost bojovat se stresem je běh na dlouhou trať, začít s tím večer před zkouškou není zrovna ideální Jestli je to něco, co neděláš běžně, nejspíš by pomohlo si večer hlavu trochu vysmažit slušnou porcí hlasitější rychlejší hudby (ehm, raději do sluchátek, ať tě pak neosmaží sousedi
), oddělat se fyzicky jakoukoli sportovní aktivitou (a nejlépe zkombinovat obojí) a těsně před tou hodinou si pusť nějakou písničku... nějakou z těch, co se po ní člověk přiblble usmívá a trochu lítá. Poslechni si ji a užij si jí, nic dalšího při tom nedělej, jen se na ni soustřeď. Pokud to nedovedeš, soustřeď své představy na to, jak při tom běžíš nebo tancuješ někde vysoko v horách, zelená tráva, svěží vzduch... on ti na to mozek skočí a pak už se nestihne tak rychle vyděsit, když na něj vybalíš matiku
Já jsem dřív všechny večery před testy z matiky probrečela, a jednou jsme se z toho všeho už složila. Minulé pololetí mám neklasifikováno, protože jsem taky upadala do despresí, tak jsem potřebovala na chvilku od školy pokoj. Opravdu si řekni - jde jen o test, ne o život, za pět let si ani nevzpomeneš, jestli jsi měl za jedna nebo za čtyři. Ani jestli jsi měl na vysvědčení za jedna, nebo za čtyři. Deprese z testů, jsou úplně zbytečná věc, i když v dané situaci se nám to tak nejeví. Důležité je si uvědomit, že to za ty nervy opravdu nestojí. Vždyť jestli se takhle nervuješ teď, co budeš dělat před maturitou?! Známky, nic neznamenají, nejsou důležité, jsou vlastně úplně na nic, ale rodičů a učitelům to tak nepřijde. Věř mi, že je to pravda. Jestli se takhle budeš stresovat, taky se z toho jednou složíš! Dej si pohov, i když dostaneš za pět, svět se nezboří, a jestli je to jen u matiky, tak ostatní známky máš asi hezký, ne? No tak. Nejde být ve všem nejlepší, nejsme dokonalí, ty už jsi pro dobrou známky udělal všechno, tak si dej čokoládu, koukni na fotbal nebo na hokej, zahraj si hru, prostě se rozptyl, a přestávku před písemkou se za a) sebe představ, jak si na tom papíře posléze čteš: 1!, a za b) si se spolužákama a toho testů udělejte srandu, přesvědčete se, že to pro vás nic neznamená, a že i když dostanete špatnou známku, kamrádi vás nezavrhnou.
Ale nedoporučuju prášky na uklidnění, můžeš po nich být ospalý, a to se nevyplatí. A určitě nejsi nejhorší žák ze třídy, tak to pro tee určitě není tak důležité a hrzoné, jako pro ty, co nejhorší opravdu jsou.
Držím palce moc a moc!
Ehm.. trošku oprava: Nejsi nejhorší žák ze třídy, tak to pro tebe není tak hrozné, jak pro ně.
Nedovol, aby ti číslice napsaná na listu papíru, zneklidnila myšlení! Vždyť to za to opravdu nestojí, no uznej sám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.