Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je učitelova povinost oznámit datum zkoušení?

Od: fawkes odpovědí: 18 změna:

Ahoj... naše učitelka nám udělala ten rozvrh fakt schválně... neni den na kterej bych se nemusel učit... a problém je v tom, že mám spoustu odpoledních kroužků... + učitelky z pár předmětů nám neříkají datumy kdy někhoo zkouší, oni prostě řeknou no, napíšem si v tomhle měsíci, takhle to řeknou všichni, já jsem vzhůru až do jedenácti, protože z tréninků se vracím v osm... a potom druhej den jsem ospalej a nemůžu se soustředit... to prostě nemůžou říct přesnej datum abych se nemusel učit na celej den?...

Podle mě je prostě nefér když škola má zasahovat i do volnýho času žáka... resp. soukromého života ... prostě dostanu úkoly, musím se učit... a když se druhý den zeptá jestli máme domácí úlohy, a já se jí zeptám jestli ona má opravené naše testy, tak ona řekne sprostě ,,Ne nemám, musím testy opravovat i jiným žákům"... mám sto chutí jí říct že i já dostávám úlohy od jiných učitelů...
Teď jsem šel trošičku od věcí... ale tak prosím odpověd : Je učitelovo povinost oznámit datum zkoušení?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

4x

Umet musi porad ne jenom na zkouseni a pokud nezvladas krouzky tak je nedelej nebo nechod do skoly to je jednoduchy dnes je demokracie muzes si vybrat...

sargo*
hodnocení

2x

Tak teď mi spadla brada až na zem a asi jsem si udělala modřinu. :-D Uf, tomu říkám ego :-D

Co se takhle trochu zamyslet nad tím, jaký má přesně smysl učení a jestli náhodou TY neděláš něco špatně? ;)

Po pravdě - užívej si, protože víc času než teď už v životě mít nebudeš. Ale taky je pravda, že je řada zaměstnání, kde má člověk večer čistý stůl a nezasahují mu, ehmn, "do volného času a soukromého života" - ale ne mnoho. Výhodou je, že se na ně zpravidla nemusí moc studovat ;)

hodnocení

1x

Já se učila jen ve škole. Dávala pozor v hodinách, nebo si o přestávkách opakovala. Jakmile skončilo vyučování, na učení jsem ani nehrábla. Na jedničky, dvojky (ve fyzice na trojky :D) to stačilo. Ne třeba se stresovat. Důležité je se učit efektivně a kvalitně, ne kvantitativně. Je potřeba vědět, co se učit. A pak to jde.

hodnocení

0x

Vítejte v reálném světě!

Pokud vím, učitel podobnou povinnost nemá, ostatně i za naší školní docházky tomu tak bylo. A přežili jsme to...

andyr*
hodnocení

0x

Zdravím, naše třídní nám vtlouká do hlavy, že se učit máme pořád a ne jen na testy a zkoušení, a schválně nám žádné testy a zkoušení neoznamuje. Říká, že jsme líná banda, kterou jinak k žádnému učení nedonutí, než tak, že nebude oznamovat testy a prostě to někdy "přijde". Ale záleží hodně na učiteli, máme třeba i takové, kteří nám říkají každý test, někteří říkají jenom ty velké... Třeba testy z angličtiny nám učitel oznamuje, ale slovíčka už ne. Jak jsem řekla, záleží na učiteli, jestli chce být žákům nápomocen a tolik je netrápit. Abych ti ale odpověděla na otázku - učitelovou povinností není oznamovat zkoušení a testy, spíš to je o jeho dobré vůli *nevi*

fawkes
hodnocení

Koukám že ty co napsali odpoveď... asi jsou z méňe chápající skupiny... jsem jedničkář... ale prostě mě štve učit se furt...

des*

fawkes,jestli ty jsi jedničkář,tak já jsem prezident.Jedničkáři se učit nemusí,učí se jen co mají v té hlavě nas...jedničkář by nikdy nenapsal,že je někdo z "méňe "chápající skupiny a pokud ti to učení nejde normálně do hlavy,běž do dolů,tam vezmou kdejakého vola,který píše o učení jak TY!

Možná jsem méně chápavý, jedničkář jsem však byl také. ;) Takže ta vaše poslední věta mi přijde na jedničkáře poněkud podivná - učitelovo - rod střední - povinnost - rod ženský -ale budiž, tu Vás nezkoušíme. Ale situace je vcelku jednoduchá - jste žák, či student - tak se holt pořád učíte. Já chodím do práce - a kupodivu - stále pracuji. A k tomu se často i učím - tu anglinu, občas italsky, pořád nějaké updaty, změny firmware, postupy, předpisy atd. Mnohdy z toho taky nejsem zrovna odvázaný. Třeba minulý týden jsem byl opět na služebce v Itálii, přesto že jsem se odtud před pár dny vrátil - jen proto, že Italové přišli na nějaký lepší postup, který nám zapomněli před týdnem ukázat, jsme jeli 1350km tam, pak tři dny školení a zase 1350km zpět. Nechtělo se mi, ale vyprdnout se na to není řešení. Jak jsem psal - takový je reál. Pokud se nechcete učit, máte možnost jít po základce třeba kopat kanály. To je skutečně práce, která není náročná na učení. Pokud však máte vyšší mety, tak prostě budete muset makat - tedy učit se. A poznámka na závěr - věřte, že je lepší se postavit úkolům čelem, než hledat skulinky, jak to ,,očůrat´´ zkoumáním nakolik je učitel v právu a pod.

andyr*

Já tě chápu, však taky chodím do školy (bohužel) :D Já mam 2x týdně trénink a jednou tancování, učím se když je čas. Prospívám posledních devět let se "samými" i když mě to stojí nervíky před koncem klasifikace, protože se neučím jak bych měla a někde balancuju mezi 1-2. Tolik k tomu, že tě chápu, a znovu říkám, že učitel má právo říct ti kdy bude test nebo zkoušení, ale povinnost určitě ne (taky bohužel)

hodnocení

0x

Je to sice už hezká řádka let, kdy jsem chodil do školy, ale tehdy termín zkoušení, ani písemek nikdo nikdy neřekl předem. Prostě přišel učitel do třídy buď rozdal papíry na písemku, nebo vytáhl notes na zkoušení. Bez jakéhokoliv varování, byť i pár minut předem. A podle mě je to tak správné, neučím se proto, abych něco uměl v následujících pár hodinách, ale proto, abych to už uměl napořád. A pokud nezvládám učení a kroužky zároveň, něco z toho bych měl asi vynechat.

fawkes
hodnocení

Ano... možná má odpověd :Koukám že ty co napsali odpoveď... asi jsou z méňe chápající skupiny... jsem jedničkář... ale prostě mě štve učit se furt..." byla trošku arogatní a egoistická... ovšem to co napsal des mi prostě hlava nebere... jak někdo může tvrdit že jedničkáři se neučí... pro toto doopravdy nemám slov. Ok... přiznávám že možná mi to fakt k něčemu bude, akorát myslím si že na obchodní akademii berou každý pako, a já mám namířeno zrovna tam... takže i když mám jedničky, pochybuji že ty známky bych někdy v budoucnosti k něčemu využil :))... To že tam berou každé pako, jsem usoudil podle toho, že kamarád se tam dostal s polovinou bodů... což je průměrný trojkař :))

Na známkách nezáleží. Někdo může být tupý jako poleno a mít samé jedničky, někdo jiný zase trojky, ale být inteligentní. Ono totiž je rozdíl, když se někdo šrotí celý den a má stejnou známku, jako někdo, kdo se skoro neučí. Ten první je "hloupý šprt" (bez učení by byl hloupý), ten druhý je skutečně chytrý člověk.

Nepleťte si ty dvě věci.

martinaa*

No, ego tedy máte pořádné:) Já se se čtyřkou z matematiky a trojkou z fyziky dostala nejen na výběrovou střední školu (kde matika potřeba nebyla), ale dále celkem na čtyři vysoké školy. Jak vidno, pako nejsem, takže o známkách to asi tolik nebude. Viděla jsem našprtané jedničkáře, co byli jinak úplně nepoužitelní, protože měli všechno nadrcené, ale jinak byli docela hloupí. U přijímaček na výšku zcela pohořeli, protože TSP nejsou o našorceném učivu.

Pokud chcete na školu, kde nebudou paka, běžte na výběrové gymnázium a dále na výšku. Ovšem i tak se učí z hodiny na hodinu a v jeden den máte třeba tři zkoušky.

burunduk*
hodnocení

0x

Tak jak to říkají učitelé i nám, nemají povinnost ti říkat přesné datum zkoušení. Zkuste se s nimi domluvit třeba pochopí, že by to pro vás bylo lepší,ale jinak ti nezbývá než se průběžně učit. Jinak to nejde.

fenix*
hodnocení

0x

Tak s tím pořádným egem tady není fawkes sám, že ;):

jaknavs.cz/...

OborForma studiaPercentilová hranice
Učitelství pro 1. stupeň základní školykombinované1,09

Učitelství praktického vyučováníprezenční12,99

Učitelství pro 1. stupeň základní školyprezenční25,08

Učitelství pro mateřské školykombinované30,26

Učitelství pro mateřské školyprezenční33,13

Uvedené percentily jsou z přijimacího řízení v roce 2009. A jak známo, požadavky na přijetí na VŠ se rok od roku snižují.

Takže požadavky na učitele nic moc, pojďme ale k otázce: Učitelé nejsou povinni hlásit předem termín písemného opakování ani ústní zkoušení. Zpravidla se však lze dohodnout tak, aby to oběma stranám vyhovovalo, podmínkou je rozumný postoj obou stran - tedy i žáků. Pokud učitel zjistí, že se žáci učí jen na hlášené zkoušení, pak od oznamování termínu testů ustoupí. V zájmu žáků je totiž příprava pravidelná, nárazové učení neumožňuje dostatečné osvojení učiva.

martinaa*

Pěkné, to jsem ani netušila... já měla percentil kolem 72 a jwe fakt, že jsem byla dost vysoko... ale! Ony sice přijímačky na pajdák jsou relativně lehké, rozhodně lehčí, než práva, veterina, dokonce i filda. O co lehčí je ale se na pajdák dostat, a to horší je se na něm udržet:) A vím, o čem mluvím. Oni sice naberou na obor 120 lidí, ale dokončí ho lidí sotva 12 (konkrétně učitelství 1.stupěň ZŠ, prezenční forma):)

doplněno 21.02.12 13:24:

Nehledě na to, že pajdák byla jedna škola:)

buss
hodnocení

0x

No ono školy jsou na to, aby se tam žáci něco naučili. Jinak je nech zrušit. Co budeš říkat v práci, pokud to nebude ubíjející u pásu?
Přečti si školský zákon, tam je snad dokonce povinnost se učit. Ty děcka jsou čím dál oprsklejší, a pak budou nadávat, že je nikdo nezaměstná.

vaclavjirousek
hodnocení

0x
Musí učitel oznámit čtvrtletní a pololetní testy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]