Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s učením

Od: phillip* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

mám problémy s učením.Vždycky se snažím učit, ale při testu zmatkuju a vzpomenu si sotva na polovinu věcí...a ještě horší to mám u matiky, kdy při testu začnu zmatkovat a pokazím to celé, protože mi "vypadne" logické myšlení (mimo testy mi to jde) ...chtěl bych poradit, jak se efektivně naučit co nejvíce a jak se vyhnout případnému stresu při testech.

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

emko*
hodnocení

0x

Nesmíš při testech zmatkovat! Já vím, že se mi to říká.. ale vezmi to takhle: Ty se učíš jak blbec, zvládneš danou látku na jedničku (se jí naučit, pochopit), ale v testech podáváš špatné výkony a učitelé si možná myslí, že na to kašleš a i tě tak budou brát. Musíš si uvědomit, že oni s tebou nejsou 24 hodin denně a nevidí, jak se učíš a jak se s tím natrápíš. Neber si to tak, že špatná známka je tragédie, snaž se ze školy nenervovat a být v pohodě, říkej si: "Učil jsem se, umím to, napíšu to na 1".. věř si, vůbec si nepřipouštěj, že ses třeba mohl učit víc, apod.. dělala jsem to taky a to k ničemu nevede. Jinak na stres, uvolnění a klid jsem brala homeopatika, docela mi pomáhaly, (a nebo třeba ne, ale věřila jsem, že mi pomáhají a to mi samo o sobě pomohlo ;)) bohužel název si již nepamatuji, zkus googlit nebo se s těmito problémy svěř odborníkovi, on ti poradí nejlíp, tak jako mně.

sargo*
hodnocení

0x

Ony existují různé metody, jak se naučit soustředění a naopak odnaučit tomuhle zmatkování. Hádám dobře, že jsi ještě na ZŠ? V podstatě máš dvě základní možnosti. Buď zajít do místní pedagogicko-psychologické poradny, nebo za poradkyní u vás ve škole, pokud tam je. Co vím, pořádají se různé kurzy, abych to tak nazvala, ke zvládnutí takových potíží. Druhá možnost, ze které jsem momentálně zcela nadšená, je biofeedback. (K dočtení je o něm dosti, například zde ). Chodíme s naším prckem, který sice zatím řeší trochu jiné problémy, ale už po pár lekcích vykazuje znatelné zlepšení právě logického uvažování, soustředění, schopnosti "prodat"co ví. Vyzkoušela jsem si ho též a ano, motivovanému člověku to snad nemůže nepomoct. Samozřejmě čím mladší, tím lepší, u mě už by to bylo na delší lokte na skutečně viditelný efekt. Značná nevýhoda toho je, že se platí a náklady na takovou základní sadu sezení je nutno počítat kolem pěti šesti tisíc. Pokud budou rodiče jen trochu ochotni, jděte do toho. Když ne, pořád je tu PPP :) Čistě teoreticky si můžeš samozřejmě pomoct i sám, ale bude to delší, krkolomější... občas je prostě potřeba, aby někdo ukázal, co se má dělat, než v tom složitě tápat. Pokud opravdu chceš sám, zajdi si do knihkupectví (nebo knihovny) a projdi si ty správné police, i když si nevybavuji, že bych viděla publikaci cílenou na děti, byť starší. A ono to má důvod, prostě si nech pomoct :)

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj. Můžu Ti poradit, aby sis k učení slabě pustil relaxační hudbu. Např. na youtube je to jí strašně moc. Líp to leze do hlavy a u testu je potom člověk druhý den také klidný. Ale musí si to člověk odzkoušet. Držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]