Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu angličtiny v Praze

Od: pajab odpovědí: 4 změna:

Zdravím lidi,

mám dotaz ohledně škol učících angličtinu v Praze - hledám nějakou, kde bych se naučila komunikovat. Tzn. konverze, aj. aby byly základem. Plus jaké jsou Vaše zkušenosti s Pražskými školami a jejich kurzy angličtiny?

Díky moc za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

1x

Podle mě konverzaci je nejsnazší získat - najměte si rodilého mluvčího na soukromé lekce (nebo třeba ještě s někým napůl), nic intenzivnějšího neseženete.

pajab
hodnocení

To ano, ale také pořádně drahé učení... :(

pu®

Zkuste si najít tandem - vy rodilce učíte česky (mluvíte na něj česky), on naopak anglicky. Tandem se hodně nabízí běžně na nástěnkách kterékoliv VŠ, fakulta obvykle filosofická, pedagogická. Nebo si sama dejte poptávku. Taky zkuste expats, tam by někdo mohl mít zájem... Seznámíte se a konverzujete, dost často jsou z toho hezká přátelství...

doplněno 27.02.12 19:52:

Mindo, podstatou tandemu je konverzace. "on mluví na vás anglicky, vy ny něj česky" = nikoliv přednáška, ale konverzace. Jinými slovy máte dvě kola konverzace - jedno v češtině a druhé v angličtině. Je to vynikající způsob, jak se naučit živý, současný jazyk. A osvědčuje se třeba vybrat si jedno téma (třeba město) a dělat slovíčka klidně i napřeskáčku v obou jazycích zároveň. Čech řekne "náměstí" a snaží se vysvětlit Anglosasovi, co to je, anglicky, naopak Anglosas řekne "crossroad" a snaží se česky (to půjde hůř, ale přece). Prostě záleží na domluvě... Neznám lepší způsob učení se cizímu jazyku, je to v podstatě one-to-one crash course v konverzaci...

No, nevím, pu, ale jak to popisujete, tak "tandem" tazatelce v konverzaci moc nepomůže - naučí se pasivně rozumět, ale ne mluvit... spíš se přimlouvám za "expats", také jsem se takhle učila, navázala několik přátelství a přirozené rozhovory během výletů, toulek po Praze a nebo vzájemných návštěv mi daly opravdu hodně... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]