Nejste přihlášen/a.
V prvním semestru na VŠ jsem nedosáhla potřebného počtu kreditů a studium mi bude ukončeno, chci ale od září docházet na jinou vš(přijímačky jsou v červnu). Který den přesně mi bude studium ukončeno? Je to v den, kdy mi přijde dopis o neplnění povinností na vš od děkana? A musím se pak přihlásit na úřad práce? A pokud se tam přihlásím, bude za mně hradit sociální i zdravotní pojištění?
S touhle situací jsem opravdu nepočítala, proto jsem si nic ohledně těchto okolností nezjiš´tovala, ale teď nevím, co mám dělat.
Pěkný den, do měsíce by Vám ze školy měl přijít doporučený dopis podepsaný děkanem, kde uvádí důvody a přesné datum ukončení studia. To bývá většinou k datu, kdy neuděláte zkoušku, nebo k datu začínajícího semestru (pokud nemáte dostatečný kredit, tak jste do dalšího semestru postoupit nemohla).
Až tento dopiss obdržíte, teprve potom se půjdete registrovat na UP (oni potřebují ono datum ukončení studia), ale musíte podepsat, že se proti dopisu neodvoláte (do 30 dnů).
doplněno 16.02.12 18:38:ÚP za Vás samozřejmě zdravotní i sociální s tím, že sociální pojištění není povinnost
Já mám podobný problém. Přišel mi dopis o ukončení studia a je na něm datum 28.2. Dopis mi přišel 2.3. Do kdy se musím stavit ve škole (odevzdat průkaz atd.) a na zdrav. pojišťovně? Jestli je to vše do 8 dnů od 28.2, tak to už nestíhám ...
Díky
Děkuji. Ještě by mě zajímalo, od kdy se počítá těch 8 dní. Jestli od data doručení dopisu (2.3.) nebo až ode dne, kdy se dostavím do školy, odevzdám průkaz atd. a studium mi bude pravděpodobně oficiálně ukončeno? A je to 8 pracovních dní?
Ještě jednou děkuji.
Od toho data v dopise. Od toho 2.3. přestáváte být student. A opravdu těch osm dní dodržte, nebo z toho bude problém.
Taky jsem se chtela hlasit na VS, ale kdyz se tu mluvi o nesplneni kreditu ...? Za jakych podminek mi muze sama skola zrusit studium?! Pokud budu pravidelne chodit na prednasky, a doufam, ze zkousky v kazdem semestru splnim a v cas, tak me skola vyloucit nemuze, nebo jeste neco hrozi z me strany? Na co bych si mela dat pozor, aby me nemohli vyloucit?! Jo, jeste asi platit vcas. V tom placeni skol, mam ted hokej. Studium na VS je jeste zdarma, nebo co si musi studenti platit (v dnesni dobe)?
Můžu jen popsat studim na PdF MU. Každý semestr se musí splnit 15 kreditů, což není takový problém, různě okreditované předměty nám dávaly dohromady vždy min. 20 kreditů za semestr. Pokud nějaká zkouška nevyšla, byla tam rezerva, pokud nevyšly čtyři, už to byl problém. Kredity lze různě nahnat nepovinnými předměty jako pěvecký sbor, různé přednášky aj.
Pak za celé studium musí student splnit určitý daný počet keditů, bohužel si nepamatuji, kolik, ale zažila jsem studentku v posledním ročníku, které chybělo pár kreditů z minulých let. Nedosáhla toho celkového počtu a těsně před státnicemi ji vyrazili. Na to je třeba dát velký pozor.
A zatím se na státních školách platí jen prodloužená doba studia (u Bc. 3+1 rok, u Mgr. 4+1 nebo 5+1, záleží, na jak dlouho obor je).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.