Nejste přihlášen/a.
ahoj,
Ahojky!
Potřebuju poradit.Na základce asi v 6 třídě jsme se nepohodli s kámoškou a ona mě začala šikanovat ,učitelce (důvěrnici) nakecala že jsem po ní chtěla sex.Jo stupidnější to být nemohlo ,každopádně mě to dost zasáhlo ještě když to slyšelo pár lidí ve třídě.A tak jsem se rozhodla že radši odejdu zkrátka už se mi tam nelíbilo.Trochu nuda ,stereotyp co se učení týče ,ale zase jsem tam měla fakt dost dobry kamosky asi tak 6 opravdu nej kamosek.No ,ale odesla jsem na gympl ,jsem tu pul roku a jsem nestastna.Myslela jsem ze to bude lepsi ,ale asi jsem si novou tridu vysnila a opak je pravdou.Nejak se nemuzu zaclenit.Je to ve velkem meste ,zijou tu uplne jinak ,kazdy tu ma iphone 5 a resi se tu dost prachy a znacky.Lidi tu jezdi v lednu do Dubaje a Egypta a je to tu uplne jine nez zakladka.Nikoho tu neznam ,ale oni se tak trochu znaj.Spojuje je spolecne bydlieste a styl zivota.Neni tu moc lidi s kym bych si rozumela mam sanci jeste odejit za ruk a pul na jine 4lete gymnazium ,ale nwm jestli to bude lepsi to uz by byl druhy prestup pls poradte co byste delali vy?
A to je nějaká soukromá škola, že všichni ukazují, jak jsou prachatí?
Ty pravděpodobně na školu někam dojíždíš.
Vykašlala bych se na ně - chodíš do školy kvůli kamarádům nebo kvůli vzdělání?
Já dostala mobil až jsem šla na gympl - 6letý ze 7. třídy, letos maturuju. V té době ho měl každý prvňák. A co? V Egyptě jsem nebyla, v Dubai taky ne. Adidas a jiné značky u mě v šatníku nenajdeš (v čem se liší podobné triko bez tří pruhů a s nimi? - cenou, ničím jiným). Na dovolenou jezdím do ČR nebo na Slovensko - myslíš si, že je tu škaredě? Není.
Teď se ti určitě přestup nepovede - dojdeš do kolektivu, který už chvíli funguje a nepomůžeš si. Navíc - rozdíl v učivu, nutno ho dohnat...
Zdravím, sice přesně neporadím, co bych asi dělala já, zato vím, co bych dělala, být tvým rodičem. Jeden přestup sis už vynutila, kvůli blbostem - nuda, stereotyp, ani nepohodnutí se s kámoškou není důvod opustit školu. I ta hloupá věc s důvěrnicí se dala řešit, udělala bych kolem toho pěkný humbuk, být to já.
Podruhé bych tě přestoupit nenechala, protože co když se ti škola zase nebude líbit? Nebo tam zase bude nuda? Budeš zase chtít přestoupit jinam? Že přijdeš do kolektivu, kde už se všichni znají a ty budeš nová, to tě mohlo napadnout dřív, to je vcelku normální.
A co se Egypta a Dubaje týče... já měla telefon na základce jako poslední, barevný teleofn na střední jako poslední, než jsem si začala přivydělávat, chodila jsem v neznačkovém oblečení, dovolená jinde, než v ČR nepřipadala v úvahu... A co? Proto snad nejsem horší než ti, kdo machrují s Dubajem, ne? Vždycky bude někdo lepší a bude se mít líp, tak proč to řešit.
Šikana je prostě všude, buď se proti ní budeš bránit, nebo poprosíš o pomoc, nebo tě semele. Já se ve druháku porvala a od té doby jsem neměla problém:D.
Vytrvej, gympl se hodí a holt každá třída nemůže být třídou snů, my měli taky hrozný kolektiv. Výhodou je, že pak máš užitečnou školu a lidi pustíš z hlavy
Všude se dá v klidu přežít, jen se musíš chytře přizpůsobit. Pokud jsi ve třídě se samými "pracháči", je to ideální stav, ne problém. Pokud bys byla ve třídě se samýma lidma jako jsi sama, byla bys od nich nerozlišitelná. Takhle jsi jiná a můžeš toho využít. Nebojuj s nimi, říkej jim to co chtějí slyšet a třeba z nich i nějaký prachy vytáhneš, tito boháči občas mají tendenci "chudákům" ukazovat, jak jsou velkorysí Taky bývají často líní, takže se snaž být lepší v učivu, můžeš jim třeba pomáhat a tak si je získat. Ať už tě škola baví nebo ne, makej, neflákej se. Skamarádit se dá s každým, jen musíš zjistit jak na něj. Rozhodně jim nedávej najevo, že machrují jen s prachama rodičů, sami si nevydělali nic a pokud je jejich rodiče někam neprotlačí, sami v životě nic nedokážou. Nemusíš se jim přizpůsobovat, snaž se prostě být taková, aby s tebou chtěli kamarádit. I kdyby Tě třeba náhodou někdo z nich urazil, přejdi to s úsměvem, myslet si můžeš co chceš, ale navenek buď v pohodě. Boj by beztak neměl smysl, jsou v přesile
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.