Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výuční list - kdo vytváří otázky

Od: pajas02 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,mám dotaz, jak se dělají zkoušky, při skládání výučního listu. Rád bych se dozvěděl, pokud budu studovat 3-letý obor zakončení vyučním listem, kdo vytváří otázky nebo tématické okruhy. Bylo mi řečeno, že to vytváří stát, pro každý obor jiné otázky. Myslel jsem si, že každá škola si dělá tyto otázky sama. Kamarád studuje takovou to školu a prý jim řekli, že na jejich obor, jim stát nevydal žádné tématické okruhy a musejí čekat do dubna. Na ministerstvu jim nikdo nic nechce říci, s tím že nikdo nic neví.Diky za všechny názory a rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

Mám rád takové otazky :) Nějaké "děcko" , nějakých 15 roků, chytrosti to nepobralo, ale máchá kolem sebe slovy jako ministerstvo a zajímá se teď o to co ho budou zkoušet za 3 roky, pokud se vůbec bude solidně učit. Takže : Mě nikdy nezajímalo kdo koncipuje otazky, ale logika věci mi dává, že není důležité KDO, ale jaké budou a z toho asi plyne, že nejspíše z toho co se budete učit. Takže se pilně uč, ať něco umíš.

des*

Nevím jak je to nyní,ale za nás byla ze strany zkoušejících snaha,aby ten ,kdo přijde na závěrečné zkoušky,taky ty zkoušky udělal.Taky nevím kdo by neprošel.Tedy až na pár debilů,co jen provokovali a na závěrky nepřišli.

jan62
On ma, ale z casti pravdu, ze skola nevi, jak zkousky vypadaji a skoly prihlasene do novych zaverecnych zkousek, nemaji zadne potrebne podklady. studenti tretich rocniku tedy budou znat okruhy a otazky behem brezna 2012 a kantori nevedi co maji ucit a jak studenty pripravit, na tyto nove zkousky. Pred par lety si zkousky delala sama skola, ale ted to chteji uzakonit, jako statni maturity.
Takze prosim nedelejte zde "chytreho" a neurazejte, podle vas nejake decko.

lidus*
hodnocení

0x

Sousedka učí obor kuchař číšník a pravidelně bývá u zkoušek, Vím že zkouška praxe-výřez slavnostní tabule k nějaké příležitosti např.myslivecký ples. Učeň připraví meny, nechá ho vytisknout a svázat, stůl připravuje pro 2-4 osoby, ubrus musí být přesně podle normy-obyčejně si nechá učeň šít ubrus i látkové ubrousky, sežene ti kvalitní talíře,sklo, příbory, nechá si třeba napéct rohlíky ve tvaru ryby, na stůl vypůjčí např. vypreparovanou hlavu štiky a podobně. Někdy dělá jídlo před hostem-např pstruha na grilu-opět si musí zajistit vše co potřebuje. Musí být předpisově oblečený, obutý. Ještě píše práci kde přesně vynormuje meny pro daný počet osob-rovněž odevzdává vyvázané. Test z ČJ, cizího jazyka doporučuje nikoli nařizuje ministerstvo a škola si ho tedy může upravit, test z odborného předmětu např. stolničení si tvoří škola sama. Tak to bylo loni, pokud jsou nějaké změny zjistím to až bude zase sousedka u zkoušek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]