Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám tady jeden příklad za úkol vyřešit,ale mám sní poněkud problém Co vy na to?díky
Zadání: Jeníček a Mařenka byli na náštěvě u ježibaby.Pro navození příjemné atmosféry si v 16 hodin zapálil dvě svíčky.Bílá svíčka byla vysoká 300mm a celá zhořela za 150min .Červená svíčka byla vysoká 480mm a celá shořela za 120min .Děti řekly ježibabě,že půjdou domů vté chvíli ,kdy obě svíčky budou stejně vysoké.
otáky: V kolik odešly děti domů?
Jak vysoké budou v tu dobu obě svíčky?
Díky všem za rady Dany.
napřed si zjisti, jakou rychlostí hoří bílá, respektive kolik mm shoří za minutu, potom si spočítej, kolik mm za minutu shoří u červené svíčky...
čísla jsou to příjemná, dají se dobře počítat i z hlavy, vycházejí celá čísla u bílé i u červené...
potom už jen porovnáš mm za určitý čas u jedné i druhé, měl by to být společný násobek a je to...
zkus to a dej výsledek, zkontrolujeme a schválíme či opravíme... makej, to musíš zvládnout sám...
doplněno 13.02.12 20:08:tak počítej: 300 mm za 150 min vydělit třista stopadesáti ještě umíš, ne? potom víš že za minutu shoří ty 2 mm za 1 minutu, jak správně uvádíš... teď si spočítej, kolik mm červené svíčky shoří za minutu... postup je stejný jako u bílé, jen čísla budou jiná...
doplněno 13.02.12 20:52:asi budeš muset počítat na kalkulačce! 480 / 120 =?
a až to budeš mít, tak trojčlenka nebo logicky odpočítávej třeba po 10 minutách zbytky z jedné a druhé svíčky a někde se ty zbývající milimetry sejdou... to je ten společný násobek... teda podle mne...
doplněno 13.02.12 21:23:no konečně... problém musíš rozanalyzovat a po částech počítat, pozorně... a myslet... jen mi nejde do hlavy, vždyť jste na to byli tři, danyq, daveq a filipl...
No takže 1, 2mm-1min
2, 3,4mm-1mm
A ted přesně nevím promin,ale je mi trochu blbě a nějak mi to vypadlo
obě svíčky už jsem uvedl 2mm-1min a 3,4mm za 1min jen nevím jak to myslíš stím společným násobkem jelikož musíme pořád obě hoří a ten násobek mě nějak nejde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.