Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu se na školu s 3?

Od: nja odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat chodím do 7. ročníku základní školy a vychází mi tyto známky :
Matika : 2.
Čeština : 2
Přírodopis : 1-
Fyzika : 2
Angličtina: 1-2
Dějepis : 3
Př v AJ : 1
hv : 1
No prostě jde spíše o to že mi vychází 1 a 2 jenomže z dějepisu mi vychází 3! A mamka mi pořád připomíná že s 3 se nedostanu na gymnázium .. Cci jít na gymnázium ze 7.ročníku. Tak se chci zeptat jestli se opravdu zaručeně nikam s 3 nedostanu .. Děkuju za odpovědi..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nun*
hodnocení

prosím moc to ppotřebuju vedět..

ohneta*
hodnocení

0x
Čim lepší známky, tim větší šance na prijeti. Podivej se na stránky gymplu, co tam o tom pisou.

artik*
hodnocení

0x

to jde jít ze 7 třídy na gympl?

luke237
Me spise prekvapil ten "Př v AJ" (Prirodopis v anglictine?) To jde? *sok*

No jasně, na šestiletý gympl. Často tyhle gymply bývají jazykové, ale (samozřejmě) rozhodně ne všechny.

Na ty jazykové bych si tipla, že s trojkou asi moc šance se dostat nebude, protože o ně bývá velký zájem a obvykle se známky na vysvědčení v šesté a sedmé třídě bodují a při počtu přijímaných žáků je ztráta každého bodu průšvih (moje holka dělala přijímačky na osmiletý gympl a jedna dvojka na vysvědčení ji zkazila bodování tak, že se pošoupla o deset míst dozadu za ty, co sice přijímačky napsali hůř, ale zato měli samé jedničky... bohužel pro dceru těch deset míst znamenalo přesně rozdíl mezi přijatými a nepřijatými). u ostatních asi bude záležet na jejich pověsti a zaměření (body jdou nahnat nejenom na známkách a přijímačkách, ale i na talentovkách - pokud jsou to gymply třeba se zaměřením na výtvarku nebo sport).

Ono nejlíp si se informovat přímo na vybraném gymplu, zjistit si, jaké mají podmínky pro přijetí, nakolik při přijetí hrají roli známky.

doplněno 11.12.12 17:17:

Ale tedy u tazatelky ty známky celkově nic moc, s ohledem na zájem o výběrovou školu *nevi*

buss
hodnocení

0x

Ale to ví jen ředitel toho gymplu, koho je ochoten přijmout (a za jakých podmínek...).

myse*

každopádně - ještě je čas tu známku vylepšit!

nicméně - na gymnáziu je dějepis jedním z hlavních předmětů - takže jestli s tím máš potíže už teď - jak to bude vypadat potom?

Určitě to zkus - jdi na příjímačky, nemáš co ztratit -jedině získat. A NEBOJ SE!

Na šestiletý gympl zase takový zájem není, tak se to snad podaří. A když zabereš a opravíš známku do pololetí, tak máš vyhráno, ne?

Mákni na tom, každý den se na 20 min na dějepis podívej a nech se několikrát vyzkoušet a máš to v kapse!

iz*
hodnocení

0x

Víceleté gymnázium je výběrová škola, na kterou se hlásí cca desetkrát více uchazečů, než škola může přijmout.

Není sice vyloučeno, že by ses na gymnázium ze 7. třídy mohla dostat, ovšem za předpokladu, že bys přijímací zkoušky složila na výbornou (což se mi vzhledem k trojce z dějepisu nejeví moc pravděpodobné).

___ Na školu se ale rozhodně přihlaš. I kdyby ti to letos nevyšlo, bude to výborná zkušenost, kterou zúročíš při přijímačkách z devítky.

strejdap
hodnocení

0x

Přesně toto řešíme i u nás...přejít ze základní školy na výceleté gymnázium s ´´nic moc známkama´´ ...Podle mě, šance je malá...ale stále je..a zkušenost se hodí...

neteř ani jinou šanci nemá...rukama se ji pracovat nechce a školu zatím ´´fláká´´ Je to podle mě ale tím...že už je znechucená neustálým učeným...Její maminka ač sama není nejchytřejší jí podle mě až trochu šikanuje...tak se nedivým..že jí to nebaví..Ale jsem si jistý, že by se ve škole zlepšila, kdyby ´´doma´´ cítila domov a něžné přitulení...

už byla i najednou dni otevřených dveří..aby viděla., jak to vypadá jinde..a co potřebuje pro přijetí...Také jsem ji stáhnul přijímací testy, co měly ostatní školy v minulých letech...minulý týden začla chodit na doučování češtině...má toho co dohánět..Požadavky na školy jsou velké..a rozdíly mezi školama dosti značné...celkově se může získat 80 bodů...40 za vysvědčení..+ 40 za přijímačky z testů...vysvětčení se hodnotí takto: pokud jsou samé 1 ...bodů je 40 ...pokud jedna dvojka 39...dvě dvojky 38..Znamená to...že o každé zhoršení ve známce - body dolů...

pokud je to talentová škola...bylo by vhodné se zúčastnovat, různých soutěží..i celostátních...

...opravdu..nečekej, že na Tebe někde čekají..a zaber kde do jde...páč jak si to zařídíš na začátku...pojedeš na té kolejí celý zivot...jen přijdou různé vyhybky...jak se dostaneš ale ´´jen´´ na učnák...nejspíše sbohem ´´krásný živote´´ tak to vidím.já...také jsem se měl lepe učit...

pokud ještě mohu...poznej sama sebe...pak se rozhodneš skutečně správně...i bez rodičů...

ht*

Ahoj, v čem je výhoda víceletých gymnázií? Já v nich vidím jen negativa- zbytečné přetěžování dětí- užij si mládí, udělej přijímačky až v 9. ročníku, neboj máš pěkné známky. Já jsem měla na ZŠ trojku a teď studuji vyšší odbornou školu a chystám se jít dál.A to mi dááávno není 20 a dětí mám 3.A všechno zvládám.

abc*
hodnocení

0x

V první řadě udělat přijímačky s co nejlepším výsledkem a pokud je ten výsledek na hraně,tak až pak se přistoupí k známkám na vizu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]