Studuji na VŠ a zjistil jsem, že tento obor není pro mě pravý a chci se přihlásit na jiný, na stejné fakultě. Problém je s poplatky, na které máte nárok na standardní 3 roky + Rok navíc. Jelikož bych chtěl ještě dostudovat tento rok a na další obor nastoupit až příští, tak by teoreticky neměl být problém ALE v elektronickém indexu na stránkách VŠ se mi zobrazuje, že povinnost platit nastane 7.7. 2016. Jelikož státnice by mohly vyjít na červenec, mohly by se konat po tomto datu a obávám se, že bych musel platit 15 000 za načatých 6 měsíců, i když bych ho překročil jen o pár dní. Chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil, do kdy se délka studia počítá a co byste mi v mojí situaci doporučili, jelikož obor, kde jsem nyní, mi opravdu nevyhovuje ale zase se mi vyplatí zůstat na něm, protože by mi kredity mohli uznat v dalším studiu a taky nevím, co bych dělal do září, protože bych neměl statut studenta, kdybych studium ukončil dříve.
Asi dostaneš fundovanější odpovědi, ale pokud se chceš opravdu vyhnout, tak by bylo nejlepší přerušit, aby se ti ten semestr nezapočetl. Ale pokud máš deathline do 7.7. a státnice by byly v červenci taky, tak si myslím, že by nebyl problém třeba i v případě odvolání proti zapalcení poplatkui...takže bych to tak nehrotil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.