Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám jeden dotaz a to ten: Co je to aditivní zesilovač,nebo kde bych o něm něco našel?
Učíme se o operačních zesilovačích a máme si najít něco o aditivním zesilovači.Našel jsem si vše možné,mám invertující a neinvertující,mám sumátor a napěťový komparátor,ale o tom aditivním zesilovači nic.Nexistuje nakonec něco takového? A jak to vypadá?
Děkuji všem a přeji krásný den.
Aditivní směšovač (adice = součet) je směšovač, kde se oba vstupní signály přivedou na nelineární prvek (dioda, tranzistor, aj.), abychom nich dostali složky součtové nebo rozdílové frekvence. Aditivně směšovat dva signály lze jen na nelineárním členu (dioda, tranzistor (B-E), apod.), na kterém dochází k frekvenční transpozici (přesunutí) spektra.
Aditivní zesilovač bych tedy osobně tipoval na aditivní směšovač + neinvertující zesilovač "v jednom"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.