Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v budoucnu bych chtěla na policejní školu,přesněji do Holešova.Jsou tam povolené piercingy mimo obličej,tetování mimo obličej a tunely/plugy/roztahováky?Děkuji moc za odpovědi.
Nevím, jak je to na policejní, ale na zdravotnické je to tak, že to nevadí, když to není vidět. Nevadí akorát pecičky v uších. I kulička v nose musí pryč. Tam je to ale kvůli tomu, že se na to chytá infekce. A tetování může být všude kde chce, akorát nesmí být vidět. Takže třeba na hrudníku či rameni, ale na předloktí to být nesmí. Je to z důvodu, aby pacienti neztratili důvěru v personál. Ale odhaduju, že na policejní to bude stejné. Může být vše, ale ne na viditelném místě. Takže roztahováky určitě ne.
No já mám 3 naušnice v jednom uchu takže nevím jestli bych to nemusela vytáhnout,chtěla jsem roztahovák,takového slimáka ze předu vypadá jako naušnice a vlasy mám dlouhé,že by nebyl vidět.Škoda...děkuji za odpověď.
Jestli jsou to jen třeba malé kroužky ty náušnice, tak myslím, že to projde. Ale ty roztahováky bych nezkoušel a počkal si. Hned první hodinu Ti to řeknou a pak se rozhodneš
No naštěstí to jsou jenom pecky,přesněji kamínky,takže moc nejsou vidět.Jestli se smím zeptat,vy sám jste chodil na tu školu?Myslíte,že je těžká?Děkuji.
Já mám zkušenosti se zdravotnickou školou, ale tuším, že na policejní to bude naprosto stejné. Zkus si představit, že jako policistka přijedeš ke rvačce a opilý stodvacetikilový dvoumetrový hovado Tě chytne za roztahovák a...Máš po uchu a rázem jsi postavená mimo službu...Takže mysli na tohle
Netuším, jak piercingy, ale tetování je třeba na policejní akademii zakázané. Nehledě na to, že i piercing, natož škaredý roztahovák by na policajtovi vypadal dost komicky. Takže by spíš vypadal jako šašek, než jako vážený policista.
Tedy nemám přímo odpověď na otázku, ale všeobecně se vžilo povědomí, že policajti nejsou nejchytřejší (a já ho sdílím). Potkat policajta (nebo -cajtku) s tetováním nebo hřebíkama v nose apod., tak si řeknu, že to jsou fakt úplní dementi, případně bych se jich bál, coby "převlečených" kriminálníků (jsou v jejich řadách i tací, kteří zneužívají své postavení a nikdy neměli být přijati, mezi ně bych si tetovaného hned zařadil).
V dnesni dobe, kdy ma tetovani kazdej druhej mladej clovek, jsou i v armade a u policie daleko benevolentnejsi nez driv.
Spravne podle predpisu by nemelo bejt tetovani videt v kosili s kratkym rukavem a rozhodne by nemelo bejt na obliceji. Nejak moc rozsahly na krku nebo na dolni casti pazi se dosud taky moc netoleruje. Pokud ma policista potetovany cely zada, bricho a nohy, tak to nikomu nevadi. Pokud ma potetovany predlokti tak taky ne, pokud to kosile s kratkym rukavem zakryva.
Ti co maj viditelny kerky i na pazich nosej celej rok dlouhy rukavy. Dneska uz jsou ale i v ulicich videt mlady policisti, kteri maji mensi tetovani i na pazich nebo jim je castecne videt i na krku, a chodej bezne i venku v kratkym rukavu (Praha).
Samozrejme mluvim o ciste neutralnim tetovani (ruzny ornamenty) ne zadny provokativni napisy, symboly apod..
Ruzny elitni slozky ceskejch vojaku nebo policistu se nechavaj uz 15 let bezne tetovat symbolama svy jednotky (na hrudniku, na zadech). O kriminalistech nemluve - tam sou kluci co maj vlasy az na ramena a v kazdym uchu 5 nausnic (ti ale chodej prakticky jen v civilu).
V USA maj policisti bezne cely modry paze..
Doba se meni. To co bylo jeste pred 20ti lety povazovany pouze za znak kriminalniku je dneska brany jako vsedni vec, a za chvili bude "divnej" naopak ten, co zadny kerky mit nebude
Ad nausnice - ty sou u chlapu v uniforme nepripustny (v praci ji mit nesmi, ale po sluzbe si ji muze nosit jak je libo). Zensky v uniformr (u policie) bezne nosej v uchu treba nekolik nausnic a videl jsem dokonce i jednu s malinkou peckou v nose. Pokud jen rozdava parkovaci listky nebo sedi v kancelari tak to neni problem. Pokud je ale nekde v terenu (v noci kde je moznost zasahu u nejaky rvacky) tak by si je spravne mela uz kvuli vlastni bezpecnosti sundavat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.