Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitní ples- musím tančit?

Od: phillip* odpovědí: 16 změna:

dobrý den, zbývá mi ještě daleko do maturitního plesu, ale neumím tančit a nemám čas ani chuť se to učit...ale četl jsem o nějakém předtančení nebo tanci studentů s učitely atd...musím nutně tančit, nebo to nevadí, když nebudu?Opravdu nemám chuť tančit...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Je pěkným zvykem, že maturitní ročník si připraví nějaké vystoupení, kterým pobaví rodiče a známé. Většinou se u toho tancuje, co jsem viděla, ale může jít i o scénky apod. Záleží, zda jste se se třídou na něčem dohodli, nebo ne. Též se počítá (je to slušnost) s tím, že děvčata berou do kola tř. učitele nebo chlapci tř. učitelku, případně jiné oblíbené profesory. Pak také bývá často tanec otců s dcerami a matek se syny a tak nějak se rozumí, že maturant vezme do kola maminku, sestru i babičku, prostě všechny ženské v rodině. Není to povinnost, ale pro mámy i babičky to bývá pěkný zážitek. Pokud je do plesu ještě daleko, tak se těch pár tanců klidně stihnete naučit, pak to vydržíte a bude to za Vámi. Těch pět šest povinných písniček se dá přežít s elegancí a úsměvem a pak už tančit "nemusíte". V uvozovkách píši proto, že nemusíte tancovat od začátku, ale těch několik tanců se od maturanta předpokládá.

lupic

Nematurujete z češtiny, doufám. Váš problém s tančením je podružný.

...nebo tanci studentů s učitely atd...

martinaa*

Lupic, prominte, ale tazatel chtěl radu. Pokud si myslíte, že jeho problém je podružný, je to Váš názor, ale nevnucujte ho tazateli. Zbytečná odpověď a ještě mimo mísu.

jarahosek*
hodnocení

1x

Já když maturoval, tak jsem také neměl chuť tancovat předtanc, nicméně jde o prestižní událost a vyhýbat se předtančení je hloupost. Nehledě na to, že předtanc se zkouší dlouho dobu před maturákem takže není vůbec problém se to naučit. Také jsem na tancování dřevo. Jinak poté solo s učiteli bys mohl zvládnout ale tam by se to možná dalo nějak zařídit abys nemusel a solo s rodiči bude úplně v poho. Určitě máš mamku v pohodě a nakonec uvidíš, že bude legrace. A jeden večer to prostě přežiješ. Nebo nestuduj na střední což je ale debilní rada:)

hodnocení

0x

Maminka není, ta by vám doma dala základní kroky tance. Nebo babička.

doplněno 11.02.12 13:18:

Nezahoďte možnost si zatančit s dívkou, která na plese bude a vám se líbí.

Dívky se těší, jak si s chlapcem zatančí, mají krásné šaty, chtějí se ukázat.

To budete na plesu, jako bubák stát v koutě, když kolem vás všechny kamarádi, budou prohánět děvčata v kole?

Nikde jinde nemáte možnost se blíže seznámit s dívkou a držet jí v náručí, aniž jí dobře znáte.

hodnocení

0x

Jste mladý, nemá cenu se něčeho odříkat, když jsem to nevyzkoušel.

doplněno 11.02.12 13:31:

Tancem můžete prolomit barieru, která je vždy mezi žáky a učiteli. Je to jen jednou za život.

dzordz*
hodnocení

0x

U nás bylo předtančení přesně jmenně rozděleno, vzhledem k počtu žáků (čtyři třídy) a učitelstva se z toho spousta lidí vyvlíkla. A v druhém kole u některých zas spíš nechtěli rodiče než maturanti *smich*

Nevím, jaký máte plánovaný program, ale po určité době se tam stejně pustí nějaké disko a moderní věci a všichni jsou nalitý a je to každýmu fuk.

doplněno 11.02.12 13:46:

Jo předtančení teda jo.. ale to byla šaškárna, různé blbiny a uhozené výstupy a triky a tak, taky jsme to dávali dohromady snad čtvrt roku dopředu v tělocvičně i venku a každej měl radost, že to ten den bude už naposled.

hodnocení

0x

Neumím tančit, chodila jsem do tanečních a bylo to zlo. Mám hudební hluch a ten rytmus tam prostě neslyším. Na maturiťáku jsem byla, ale netančila jsem ani jednou. Jen jsem tam tak procházela kolem a bavila se jinak. Nijak mi to nevadilo. Tančit prostě neumím, no a co.

martinaa*

O to přece vůbec nejde;) Viděla jsem mraky a mraky lidí, co tančit neumí, rytmus nemají, a přesto tancují a je jim fuk, kdo se na ně dívá skrz prsty:)

Tak třeba na nějaké zábavě tančím taky, ale na plese ne-e.

martinaa*

Vidíte, a já vidávám během plesové sezóny plno lidí, co si sami ze sebe na parketu umí udělat legraci, když to neumí:)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nemusíš vůbec nic, nemusíš tam ani chodit. Ale neumět tančit může být do budoucna dost velkým omezením při seznamování se s něžným pohlavím.

skeptik*
hodnocení

0x

Pokud si nechceš říznout ostudu, tak tam nemusíš chodit, jak říkal uživatel přede mnou. Já jsem tam také nebyl, i když z úplně jiného důvodu.

raadek*
Já si z maturiťáku pamatuju pouze to, že jsem tam zvracel guláš a červené víno, takže netančením si ostudu určitě neuděláš? :)

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý den,

je to škola od školy, na některých plesech např. všichni tancují chvíli s třídní/třídním, ale střídají se rychle, je to tak 15 vteřin, myslím, že kdybyste se třídní v takovém případě předem svěřil, klidně by vás vedla.

Jinak např. já na maturitním plese tančit nepotřebovala - měli jsme slavnostní nástup, kdy jsme šli se spolužáky kroky, které nepatřili žádnému konkrétnímu tanci, ale nacvičovali jsme je společně. S učiteli jsme netančili. Co je tradicí, je sólo s rodiči. Táta mě vedl. Resp. přišel, řekl mi "nevím, co to je za hudbu, tak se prostě budeme ploužit." A bylo to :)

jumba
hodnocení

0x

Určitě máš nějaké kamarádky, ty Tě naučí tancovat. Je u toho pořádná legrace. Stačí základy a pak už to půjde. Taky s tancováním nejsem kámoš, a nejsem sám, ale když je ten maturák, tak jsme 3 kluci poprosili holky, no a ted trochu už umíme plést obstojně nohama. Taky půjdu pro učitelku, ale hned ji upozorním, že moc tancovat neumím, at očekává sloní dupnutí na nohy. Užij si to se vším všudy, já aspon ano. Víš takové dupnutí učitelce na nohu, má taky něco do sebe.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]