Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás jaký význam má v němčině slovo AFFE..? slovník mi ukázal že to znamená opice ale začal jsem pracovat v Německu a Němci to používají skoro v každý druhý větě,tak se mi to zdá nějaký divný,musí to mít ještě nějaký jiný význam. děkuji za odpověď
Může to mít víc významů. Osobně jsem to v dojčlandu nikdy neslyšel, ale lexicon mi vyhodil plno smyslů ve větách. Párkrát ve smyslu zbláznit se, ale spíš bych typoval na "hráblo ti? Co tě to napadlo?" ( du bist wohl vom Affen gebissen).
Ovšem v hovorové mluvě to může znamenat mnohem horší ale i mírnější věci. Vydrž na nějakého němčináře, třeba to někdo bude vědět.
To si pleteš s angličtinou. Ale možná ses trefil, v němčině podobná výslovnost znamená řitní otvor, což by mohli používat jako adekvátum k našemu "do prdele". Ale většinou jsem to tam slyšel jako "scheize".
Slovo scheisse se překládá jako "kurva", ovšem ve významu kletby, když se Čech při zatloukání hřebíků klepne do prstu, zařve "kurva", Němec zařve scheisse.
Dobrý den, máte pravdu. Tak to bylo myšleno. Jinak může být problém v tom, že např. obyvatel Berlína nemusí zcela přesně rozumět někomu z Bavorska. Pokud se tazatel pohybuje zrovna tam, tak to může být "nářečí" (dialekt), které se jinde v Německu nepoužívá. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.