Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už dlouho se mi nedaří se dobrat k řešení tohoto příkladu:
Jarek nasbírá za 45 minut půl kbelíku malin.Eva nasbírá za hodinu celý kbelík. Kolik minut by trvalo naplnění jednoho kbelíků, kdyby obě děti pracovala společně?
doplněno 09.02.12 17:37:Díky za každou radu jak se dobrat přes řešení k výsledku (výsledek by se měl rovnat 36min.)
Ahoj, převeďte si na minuty, jak dlouho trvá každému z nich nasbírat celý kbelík. A ta neznámá, x, bude označovat čas, který pracují spolu. Takže každý z nich bude pracovat x/jejich rychlost plus x/rychlost toho druhého. A z toho vyplývá tvar rovnice x/90 + x/60 = 1. A teď už máte hezkou rovnicisjednou neznámou, takže jen upravit a máte hotovo.
Nebo koukněte sem: webvyukacontent.olportal./...
Tak jsem to počítal stejně , ale nevychází mi správný výsledek, který má být 36. Podle té vaší rovnice by se rovnalo x= 1/5
doplněno 09.02.12 17:59:nebo vám to tak vyšlo? (36) :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.