Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych slyšet váš názor. Chci se hlásit na obor informační technologie. V Ostravě jsou 2 školy a 2 obory "Informační technologie" + 1 obor Informační a komunikační technologie (tento obor není zas tak zaměřen jako ty 2). Chtěl bych podat 1 přihlášku na školu která je z nich nejlepší, ale je tam velký nával přihlášek v minulém roce se přihlásilo 238 žáku a berou 90 a já si moc nevěřím v úspěch, protože nemám dost dobrý průměr (1,66) a jestli to bude stačit na tu školu. Poté mám druhou přihlášku, kterou bych chtěl dát na tu druhou školu "IT", ale tam berou zas jen (novoročně ted) 30 lidí a na ten další obor "IKT" 90 (věřím v přijetí) ,ale není tak zaměřený na to, co chci. Chci se zeptat, jestli mám dát přihlášky na ty dvě školy v oboru IT (a risknout nepřijetí v obou případech) a nebo na tu školu která je nejlepší + obor ve kterém se bere dost lidí (jako záchrana, když mě nevezmou), ale není moc zaměřený na to, co bych chtěl studovat... , díky. (O přijetí rozhoduje prospěchový průměr a příjímací zkoušky)
já bych doporučila dát přihlášky na vysněný IT obor a pokud tě nepřijmou ani na jednu školu, řešit přijetí ve druhém kole... průměr 1,6 není zase tak špatný abys neměl šanci, taky záleží na tom, jaké máš známky z profilových předmětů (čj,aj, m, fy) to se taky boduje...
z prospěchu dostanu na 1 škole 38,5 bodů z 60 (+max.60 přijmačky) a na 2 škole 30 bodů z 60 (tam kde berou 30lidí, +max.120 přijímačky), to už vím. F=2,M=2,AJ=2,3 ČJ=2,3 /průměr za 3 pol. , a co když mě nevezmou v žádném kole? Nebylo by lepší si dát rezervu? Nebo to, jako by risknout?.. a spoléhat na příjímačky?
Určitě bych dal jednu přihlášku jako záchranu. Na školu kterou bych chtěl já a jednu na tu méně vysněnou. Přestoupit se dá vždycky. Ale když se nedostaneš na ty vysněné, tak pak budeš honem honit jinou.
Hlavně si musíš taky věřit. Když se připravím na přijímačky, tak nepřemýšlím, že to neudělám, to tě vynervuje a budeš dělat chyby, i když to budeš umět. Musíš si říct " připravoval jsem se? připravoval! Tak jdu dotoho! "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.