Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím poradíte mi s mým dilema? Nemám žádné známé, kterých bych se mohla zeptat...
Jsem ve čtvrťáku a jedna holka (žádná velká kámoška, prostě spolužačka) má zájem odě mě koupit mnou vypracované maturitní otázky. Mám skoro všechny, jsou sice docela stručné (3 stránky), ale na tu čtvrthodinku se o nich dá mluvit (spíš tak 20 minut dokonce, a to když mluvím plynule), když se je člověk naučí.
Nevím, o kolik si za ně říct. Jakou cenu byste navrhovali (za kus)? Nechci být vydřiduch a říct si ve výsledku nějakou pálku, ale zase... když na to někdo půl roku háže bobek a já na tom dřu od začátku školního roku (zatímco jsem mohla dělat fůru jiných věcí), přece jí je nedám jen tak z dobré vůle, že jo... Ona říká, že má zmatené zápisy a v knížce nepozná, co je důležité. Já mám zápisy zmatené minimálně stejně (náš učitel je kapke nesystematický) a učebnicí jsem se musela taky prolouskat, každá otázka je pár hodin práce...
Děkuji předem za návrhy.
Kolik jich je, třicet? To může být klidně v řádech tisíců.. Ale mám pocit, že odpovídající cenu vám stejně nedá, to si spíš koupí nějaké tištěné přehledy v knihkupectví, nebo je sežene od někoho jiného. Vy byste ty otázky stejně dělala pro sebe, takže asi co vám dá, to berte..
doplněno 06.02.12 11:44:Pokud jste premiantka třídy a na obsah je spoleh, tak ano, samozřejmě by to pro mě bylo lepší, než je dělat sám Na druhou stranu, kdyby to bylo něco, co se nedá najít v odmaturuj nebo v kostce atd, a měl bych je zpracované komplet, 100% a na úrovni, cenil bych si svou práci tak na desetinásobek. Ale tolik nikdo nezaplatí :D
Já bych si řekla o dvacku za jednu otázku. Máte pravdu, že spolužačka si může koupit, půjčit nebo stáhnout materiály jinde. Když to chce od Vás, tím lépe. Pamatujte, že otázky jste dělala hlavně pro sebe, takže výdělek je jen milá třešnička na dortu. Spousta lidí své otázky poskytne spolužákům zdarma, ale ještě víc lidí neudělá pro spolužáky nic. Když jste si s tím dala takovou práci a spolužačka je navíc ochotna zaplatit, dvacet korun za otázku je docela pěkný kompromis. Nevydřete ji z kůže a zároveň jí to nedáte úplně zadarmo. Za 400,- si už můžete koupit něco pěkného za odměnu
Samozřejmě. Proto si je dělám poctivě sama -aby byly dobře naformátované pro mou fotografickou paměť a srozumitelně napsané. Proto to sežralo tolik času a proto je nechci jen tak hodit do placu. Ta přehlednost a strávený čas, to pro mě má cenu.
Děkuji všem za příspěvky!
No já se právě ptala a řekla, že to nechá na mě. Od ostatních je asi nevezme, půlka je ještě nemá a půlka je má na osm stránek (plné zbytečností, takže jako by se učila přímo z knížky). Otázek je zatím asi necelých 20.
Kdybyste za 2 měsíce maturovali, dali byste za otázku třeba 15-20 Kč? (kdyby si vzala všechny, je to za 300-400). Zdá se mi to málo za jednu otázku (na to, kolik to zabralo práce), ale zase v tom součtu je to docela dost. Pořád má možnost si je dodělata sama, že... ale když je pro ni pohodlnější si zaplatit?
Nevím kolik ale příjde mi to kupčení hrozné, za nás se předávalo vše do školy zdarma a i dcera která je ze SŠ už pár let, půjčuje maturitní otázky do češtiny a literatury ještě dnes zdarma po rodině. Na druhou stranu máte pravdu, někdo maká a někdo se fláká, tak to ale bylo vždycky. Není nad to, když si to každý vypracuje sám. Já bych jí okopírovala třeba 5 otázek zdarma a ať se holka snaží.
Já bych si řekla 1000kč za všechny-věř tomu,že čas,který jsi tomu věnovala má svou cenu! Přece nedáš půl roku své práce za nějaký ošumtělý 4 stovky,který pro ni určitě nic neznamenají. Jen ať tu cenu trochu pocítí..
No nevim, jak na stredni, ale na VS jsem za seminarni prace a podobne veci platil v radu tisicu, takze za kompletni otazky k maturite, bych si minimalne o tu tisicovku rekl. Ono dnes je doba trochu jina a neverim tomu, ze by ze ne ty penize nedostala. Vzit si dvacku za otazku, tak to mi prijde skoda to tisknout nebo se tim vubez zdrzovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.