Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyhnout tělocviku?

Od: pavelklima odpovědí: 13 změna:
Ahoj, učitel na tělocvik je teď v nemocnici a tak máme supl z I. stupně, ale to je katastrofa. Pořád se hraje fotbal, který mě nebaví. Rád bych dělal něco jinýho. Poraďte prosím jas se vyhnout tělocviku? Nerad bych si ublížil, ale potřebuji znát nějaký důvod pro doktora. Táta by mě asi doma nechal, ale máma se s ním před 5 lety rozešla. Mám to ve svých 14 letech dost náročný. Díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. V životě člověk musí dělat i věci, které ho nebaví. Ale jasně,na to jste se neptal...Takže pokud Vás ten tělák opravdu tolik deptá, zkuste střevní potíže. ;)...Když už to máte na tom světě tak těžké...

hodnocení

2x
Proč hned vyhýbat?Tělocvik je přece super záležitost,a lidé mají jeden skvělý dar,a tím je řeč,tak se ozvi,a navrhni suplujícímu,aby jste dělali také něco jiného,to je problém?

Tvoje starosti bych chtěl mít.

martinxx1
hodnocení

0x

ja jsem se cely 3 roky na ucnaku ulil z telaku tak ze jsem si nenosil ubor tak jsem sedel jen na lavicce*smich*a to co bylo na znamky jsem si udelal v civilu,a to bylo tak 3x do roka takze pohoda,mely jsme na telak tridniho ucitele ten to toleroval i jinim;)

hodnocení

0x

A počkej až budeš muset pracovat to teprv bude...

horis*
hodnocení

0x

Ať učitel prvního nebo druhého stupně - neměla by být každou hodinu náplní jen hra - zkus se obrátit na dotyčného a poprosit o změnu a třeba s edohodnout i se třídou.

lisa*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jaké máte vedení školy. U nás neuznávají ani uvolnění od doktora. Mně to doktor 3x přepisoval, než se jim to líbilo. A teď musím na sportovní týden a prý se na to uvolnění z TV nevztahují. Dostala jsem od doktora další přímo na ten týden, ale to mi nechtějí uznat. Musím zaplatit spoustu peněz za pobyt a na to peníze taky nemáme. Co mám dělat? Nechci mít ve škole problémy, ale jet pryč taky nechci.

martinaa*

Vaše škola jde proti zákonu. Pokud to zdravotní stav nedovoluje, tak žák na nějaký týdenní pobyt prostě jet nemůže, ať se škola vzteká, jak chce. Škola si nemůže určit, na co se vztahuje a nevztahuje uvolnění od lékaře. A pokud žák nejede, tak taky neplatí, ještě jsem neviděla, aby to nějaké dítě platilo, když předem ví, že nejede.

Nejdříve bych si coby rodič promluvila s ředitelem, a pokud to nepomůže, obraťte se na Českou školní inspekci, postupy Vaší školy jsou opravdu podivné.

martinaa, asi vaše odpověď skočila na špatné místo. Mladému se nechce pohybovat, fotbal ho nebaví. A to tak, že to párkrát nezkousne.*jasne* Za pár let ho uvidíme na Primě, jak paní doktorka radí, jak má zhubnout. *vtip*

doplněno 25.04.12 11:57:

marti, promiňte, vy odpovídáte někomu jinému. Přehlédla jsem to. *hi*

martinaa*

Jojo, ono to je pro Lisu, ta jejich škola je opravdu divná. A že je tazatel líný, což bohužel dneska není výjimka, je bohužel zcela zřejmé...*jasne*

Na vojně jsme říkávali: Musíš je velkej pán, ale nemůžu je větší. *zed*

hodnocení

0x

V životě budeš zřejmě muset udělat víc věcí, které nebudeš dělat s láskou. Třeba chodit do práce. A to už máš štígro, že nemusíš na vojnu. Tam bys teprve zkusil.:(

Dnešní mládež je trochu jiná, než jsme byli my před 50 lety. Lítali jsme po lukách, závodili, honili se, pohyb byl prostě náš. Dneska mladí sedí buď u televize či u počítače a z trochy cvičení mají strach. Přesto jsme měli taky takového jednoho, v sousední třídě. Byl to takový cvalík, nepohyblivý, cvičil nerad, vymlouval se, hlavně aby se nemusel hýbat. Neměl moc kamarádů, děvčata se mu smála, nelíbil se jim a nakonec se pro něj uchytila přezdívka: "PRDELATEJ BIMBO". A to bys přece nechtěl!

Tak šup do trička a do trenek, trocha tělocviku ještě nikoho nezabila. Pokud se nezměnily osnovy, máte ho jen 2 hodiny týdně. A to se nechá vydržet. Ne? Vždyť jsi chlap /a nebo snad budeš/.*placni* Jaga.

fran
hodnocení

0x

No tak jestli vás ten fotbal nebaví víc lidí, vymyslete jiné cvičení, jinou náplň hodiny a zkuste to navrhnout. Také je tělocvikem nácvik na volejbal, atletika...ragby, nohejbal...To by měl ten supl zvládnout, třeba potřebuje pomoct s nápadem. Přinejhorším budete hrát zase fotbal*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]