Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na váš názor na gymnázium a maturitní obor se zaměřením. Já se totiž pořád nemůžu rozhodnout, jestli mám jít na gympl nebo na školu se zaměřením. Děkuji
Gympl je dobrý, pokud jste studijní typ, ochotný zapracovat i na matice, a plánujete jít na výšku. Taky je dobrý,pokud přesně nevíte, kam se ubírat dál - máte další 4 roky na rozmyšlení. Za cenu, že se budete učit i předměty, které ve výsledku tak úplně nepotřebujete. Ale zase máte všeobecný přehled...
Obor se zaměřením (pokud pod tím rozumíme třeba zdravotku, ekonomku...) vám taky umožňuje studovat na výšce, samozřejmě. A s maturitou už máte jakous takous specializaci (narozdíl od gympláků), navíc většina takovýchto škol zajišťuje i praxe.
Díky Tak na výšku bych chtěla. Tak učit se předměty "navíc" mi ani tak moc nevadí. Stačími když ve škole dávám pozor. Jinak procházím s jedničkama, jen na toto pololetní vysvědčení jedna dvojka z fyziky. Ten obor se zaměřím (zdravotka, chemická, obchodka) - přemýšlela jsem nad tím, že je tolepší něž gympl, už jen pro to zaměření. Jen nevím, který obor by pro mně byl to pravé ořechové ...
No s tím, že ti stačí dávat ve škole pozor bych byl trochu opatrný. Jsem ve čtvrťáku, skoro každý ze třídy měl na ZŠ na vysvědčení vyznamenání, učení se na základce nikdo moc nevěnoval. Všichni jsme začali mít v prváku problémy, protože to bylo naprosto něco jiného než na základce. Někdo se vzpamatoval a procházel přes nástrahy každého ročníku takřka bez problémů, ale většina pak zvolila jinou školu. V prváku nás bylo 30 a dnes, pár měsíců před maturou, nás tam zbylo z původní sestavy 14 lidí.
Samozřejmě, že záleží na jakou chodíš školu. Já chodím na obchodku, myslím si, že to není zrovna nejobtížnější obor. Jsem toho názoru, že bez dní strávených v knížkách se na střední škole neobejdeš, teda pokud ji chceš slušně dokončit Přeju hodně štěstí při volbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.