Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít na gympl nebo na obchodní akademii?

Od: xxguccixx* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, pomůžete mi se školou? Rozhoduji se, nevím jestli mám jít na gympl nebo na obchodní akademii, chtěl bych se věnovat bankovnictví [EKONOMIE].

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ahoj XX...

Na jaké úrovni bys to bankovnictví chtěl dělat?

Jestli na nějakém vyšším postu, třeba trošku rozhodovat o metodice banky (pokyny jak vydělat peníze), tak budeš nutně potřebovat vejšku. OA je dobrá škola, jako absolvent bys určitě měl určité možnosti, ale udělat gympl s nějakým eko zaměřením by pro nástup na VŠ možná bylo lepší. Ovšem, kdybys ses na tu VŠ nedostal. byla by lepší ta OA, s gymplem nic moc, je to moooc obecné...

hodnocení

0x

Pokud se chcete věnovat bankovnictví, kde je množnost i zahraniční bankovnictví, je lepší OA + studium jazyků. Můj názor

luksa*
hodnocení

0x

Ahoj, podle mě je lepší jít na ekonomku než na gympl. A když se rozhoduješ mezi vícemi tak ber tu, která bude mít nejlepší ,,jméno.

doplněno 04.02.12 00:03:

Ale to neznamená, že já mám pravdu ;)

askmenow*
hodnocení

0x

Pokud se cítíte na gympl, jděte na něj. Na bankovnictví na úrovni, budete stejně potřebovat vysokou školu a je mnohem lehčí se na ni dostat z gymnázia, než z obchodky (vlastní zkušenost mě a mnoha přátel).

honzi*

To záleží na kvalitě školy...když půjde na kvalitní OA, má to lepší než z gymplu!

figurek*
hodnocení

0x

obchodní akademie je odborná škola, takže jestli si po ní uděláš i vysokou, budeš mít dvě školy. Gympl odborná škola není. Když si uděláš gympl a po něm vysokou, budeš mít jednu školu. A když si uděláš jen gympl, pak jakobys neměl nic.

honzi*

Dvě školy budeš mít, ať před vejškou absolvuješ gympl nebo obchodku...maturita jako maturita...ale má - li jasno, čemu se chce věnovat, pak je OA jásná volba...

askmenow*

Víte, mě to ak nepřijde. Předpokládám, že by se pak chtěla hlásit například na VŠE. K přijetí jsou často potřeba znalosti matematiky, jaké OA neposkytne. Gypl ano. Naopak když už se na vysokou dostane, ekonomie, účetnictví a vše kolem financí se na všech VŠ bere od začátku, takže to nijak neznevýhodňuje lidi z gymplu a i ti z nejlepších OA brzy zjistí, že jim to, co už znali, pomohlo max. v prvním semestru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]