Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám hned několik problémů a otázek. Byla bych moc ráda, kdyby mi zkušenější lidé odpověděli.
Je mi 13 let a jsem v 7. třídě. Rodiče mi řekli, ať jdu na gymnázium, tak bych se chtěla někam dostat
. Jenže mám pár otázek
.
1. Z mé třídy se hlásí pouze 3 žáci (2 jedničkáři (měli samé jedničky na vysvědčení) a jeden kluk (měl teď 1 trojku)), ti už dostali od učitelky nějaké papíry s přihlášením - je zde uvedena škola kam se chce dostat a jeho číslo atd. - jenže kde mám ty papíry sehnat a jak to vyplnit? Pak to mám dát učitelce ať mi vyplní známky a pak co? ![]()
2. Závisí výběr gymnázia na tom, co bych chtěla dělat, nebo je to až po tom výběr vysoké školy? Chtěla bych jí mít. Definitivně jsem se rozhodla pro veterinu a tohle mě už drží od nástupu do první třídy...
3. Minulý rok jsem měla na vysvědčení jednu 3 bez vyznamenání. Toto pololetí jsem neměla žádnou a také jsem měla vyznamenání, s průměrem přesně 1,5. Mám šanci se vůbec někam dostat? ![]()
Jsem z Prahy, tak kdyby jste měli nějaký tip gymnázia pro mne... ![]()
1) Na ty papíry se zeptej učitelky. Buď ti je dá přímo ona, nebo si je vyzvedneš na škole, na kterou se hlásíš. Vyplníš si je sama podle minulých vysvědčení a učitelka ti to jenom potvrdí.
2) Gymnázia mívají různá zaměření, ale první ročníky bývají pro všechny stejné, až později si vybereš z volitelných předmětů čemu se chceš věnovat víc (v tvém případě patrně nějaká ta biologie, chemie apod).
3) U valné části škol se dá zjistit, jaké procento přihlášených dětí se na školu dostalo a jaký měly před tím průměr. Pohledej, ptej se
Šance určitě jsou, a když to nevyjde, alespoň si vyzkoušíš atmosféru přijímaček pro příště. Hodí se to. ![]()
4) Praha je veliká... určitě nemá smysl dojíždět z Letňan na Zlíchov. Jestli nemáte ve škole nějakou poradkyni, která se tímhle zabývá, zkus oslovit učitelku - rozmysli si otázky předem, ať na nic nezapomeneš, a přepadni ji v nějaké šikovné chvíli, kdy zrovna nepoběží na hodinu
Minimálně by ti měla říct, kam se obrátit.
Krása: atlasskolstvi.cz/... ![]()
Mám ještě jednu otázku
.
Dneska jsem to říkala naší třídní učitelce a ta mi řekla, ať si ty přihlášky vytisknu. Kluci ve třídě, kteří to měli od učitelky ale měli ty oboustranné - jedna stránka přihláška a na druhé se vyplňují známky z předchozích vysvědčení. Jenže to ty na internetu nemají
. Kde to sehnat, když mi to učitelka nedá
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.