Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Syn dostal v 1 ročníku střed.školy,ředitelskou důtku,ale na polopetním vysvědčení má dvojku z chování,třídní učite tvrdí,že kdo dostane ředitelskou důtku automaticky má z chování za 2.Porušení školního řádu syna jsme řešili ve škole a závěr zněl ředitelská důtka,pasléze přišel dopis a v něm,že synovi byla udělená ředitelská důtka o dvojce z chování ani slovo.Chtěl bych se zeptat jak to je.Děkuji
Ano je to tak i při důtce třídního učitele je snížená známka z chování..
doplněno 01.02.12 09:48:Stupněm 2 (chování uspokojivé) je klasifikováno chování zpravidla po udělení důtky ředitele
školy v daném klasifikačním období.Nemáte úplně pravdu,od bratra syn měl o pololetí ředitelskou důtku a po velké řemenové domluvě měl na konci roku 1,chování výborné
Já měla tedy ředitelskou důtku už dávno, skoro před 7 lety, ale chování jsem měla za 1. Kdoví, co se za tu dobu změnilo
Je zapotřebí si uvědomit, že důtka je výchovné opatření, kdežto druhý stupeň z chování je hodnocení chování.
Z toho, že byl potrestán ředitelskou důtkou, vyplývá, že chování syna určitě nebylo velmi dobré. Proto je možné, že byla synovi udělena důtka i snížená známka z chování. Naštěstí známka z chování nijak neovlivňuje celkový prospěch a zas tak nic hrozného se neděje.
Ahoj dnes jsem ve škole dostal ředitelskou důtku.Ředitel školy říká že žák s ředitelskou důtkou nemůže mít 1 z chování.Zato třídní učitel říká že to jestě není dvojka z chování nevím čemu mám věřit a mam strach že to doopravdy dvojka znamená.(Jsem v 7.třídě)
Ředitelská důtka je důraznější pokárání než důtka třídního učitele, je to výchovné opatření ještě jako varování, že když by se to něco opakovalo, byla by už dvojka z chování. Dvojku z chování uděluje třídní učitel nebo učitelka. Takže pokud nebudete mít žádné další zhoršené chování, nebo důvod snížení známky, tak byste nemusel dvojku na konci roku dostat. Je to varování.
Dvojku z chování NAVRHUJE kterýkoliv učitel na škole, samozřejmě většinou je to třídní. SCHVALUJE ji pedagogická rada, což je někde jen formalita - hlavně tam, kde ostatní učitelé žáky neznají, takže se necítí být kompetentní k posuzování složité situace, a někde se to řeší vcelku vážně (my se kvůli tomu už párkrát pohádali). Každopádně to není pouze na třídním učiteli.
Možná, že by nebylo od věci zeptat se pedagogů. Být zticha a pečlivě poslouchat i to, co je mezi řádky. Na obhajobu typu On ho nemá rád, zapomenout a už vůbec klukovi nedat pocit vítězství. Toto všechno by pedagogové neabsolvovali, kdyby to nebylo třeba. Trošku se postavit k probému jako to bylo před pár lety. Kantor měl pravdu!
Dobrý den.
Myslím, že je to tak, že učitel dává návrh na ředitelskou dutku a ředitel jí posléze udělí. Učitel může také navrhnout na dvojku z chování. To posléze projedná pedagogická rada, která ji může schválit nebo zamítnout. To co říkáte vy, by mohlo být to, že učitel navrhl žáka na ředitelskou dutku a zároveň na dvojku z chování, kterou pedagogická rada schválila.
Věmte si jednu věc, jesli vám váš žák řekne pravdu. Může kouřit na záchodě, za školou a vám to třeba nechce říct. Jen bych vám poradil, věřte učiteli a ne vašemu klukovi. Každý když jsme byli menší, dělali jsme nějaké ty lumpárny. Někteří třeba kouřili za školou a před rodiči schovávali cigarety. Potrestejte vašeho žáka třeba čtrnáctidením zákazem televize a domluvte mu. Také ho veďte k tomu, že na internetu se dají najít i velmi užitečné věci a vyžadujte po něm, aby si tam spíše hledal studijní materiály, místo hraní her.
Ředitelská důtka, řešená ve škole s rodiči, ono je to málo?
To znamená, že váš studující syn, udělal přestupek, který musel být řešen. Známku z chování na vysvědčení za 2, by měl vysvětlovat, váš syn, ne učitel. Jak se má učitel respektovat? Syn bude chodit ještě pár let, do té školy. Chování si zlepší a dostane 1.
doplněno 04.02.12 05:58:Jen můj názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.