Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozdní omluva vs neomluvené hodiny

Od: irca90* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

Moje dcera byla ve čtvrtek doma, já ji ale zapomněla v pátek napsat omluvenku.Doneslsa ji v pondělí,ale její třídní učitelka ji už neuznala s tím,že na to má 3 kalendářní dny. Tudíž ji měla donést v pátek,nebo se asi milé paní učitelce měla omluvenka doručit o víkendu domů :) Už déle víme,že je na dceru krapet zasednutá,takže nevím zada se ji nemstí. Je v 8. třídě,takže její vysvědčení je důležité pro další školu. A na 100% dostane třídní dutku a bohužel možná ředitelskou. Má 6 neomluvených hodin. Proto se chci zeptat, zda má třídní učitelka pravdu a na donesení omluvenky jsou 3 kalendářní dny, nebo 3 pracovní,jak jsem si to myslela? Chyba je moje,ale trestá tím ji. Moc děkuji za vaše odpovědi...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Syn musí donést omluvenku do tří pracovních dnů. V každém případě doporučuji nahlédnou do školního řádu. Já jsem většinou syna omlouvala i telefonicky předem. Zkuste se s paní učitelkou ještě domluvit.

eulalie*
hodnocení

2x

Donést v pondělí omluvenku mi nepřijde nijak pozdě, u syna ve škole (střední) jsou taky na to 3 dny. Asi je správný váš dojem, že učitelka si na vaši dceru zasedla. Je to běžná praxe frustrovaných učitelů. Vyberou si třídního otloukánka a tepou a tepou a tepou. Ano známe toto, na syna si taky zasedli. Asi s tím nic nenaděláte, učitel má většinou vždy pravdu, i kdybyste se stavěla na hlavu. Nakoukněte to školního řádu školy, kam vaše dcera chodí. Určitě tam bude zmínka o omlouvání dětí a z toho vycházejte. Pokud máte pravdu vy, asi by stálo za to zajít za učitelkou a omlátit jí ten školní řád o hlavu. Předem se omlouvám všem slušným a poctivým učitelům, ale těch je fakt jak jehel v kupek sena.

jerrysek*
hodnocení

1x
Dobrý den. Měly by to být samozřejmě tři pracovní dny. Zkuste se podívat do školního řádu, zda to tam najdete. Nebo mě ještě napadlo, mohla byste zavolat do školy a dceru omluvit ještě telefonicky. Třeba i s tím, že dříve jí neměl omluvenku kdo napsat, protože nebyl nikdo doma.
doplněno 10.01.13 08:11: Každopádně učitelka je zřejmě vážně zasedlá :) Ale i to může dcera při troše snahy otočit v to, že ji bude mít učitelka ráda.

hodnocení

1x

zákon č. 561/2004 Sb.,

§ 67
(1) Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku jeho nepřítomnosti.

tolik zákon.. ovšem bylo by dobré proštudovat si školní řád Vaší školy, je klidně možné, že tam bude napsáno do 3 vyučovacích dní...

jinak ustanovení zákona jste porušila Vy... do 3 dní nebylo splněno...

bylo by vhodné zajít osobně za učitelkou a problém bez ironie a napadání vyřešit osobně... trocha popelu na hlavu a slzička by mohlo pomoci

iz*

Hejkale, tím je míněno, že je žáka nutné nejpozději do 3 kalendářních dnů omluvit - zavolat do školy na začátku nemoci. (Alespoň my jsme to tak od žáků vyžadovali.)

Omluvenka po skončení nemoci (nebo jiné) překážky by měla být v den návratu do školy nebo v nejbližší další pracovní den.

Podle mne toto omluvenka odevzdaná v ponělí splňuje (obzvláště, jestli maminka dceru ve čtvrtek telefonicky omluvila).

doplněno 11.01.13 09:56:

Třídní důtku za maminčino opomenutí považuji za nesmysl. Něco jiného by bylo, kdyby šlo o záškoláka...

krkovicka*
hodnocení

0x
Prostudujte Školní Řád tam je vše co se týče absence školáka důkladně vypsané.Jestliže ty tři dny tam nenajdete,rešte to s ředitelem školy.Ten ostatně bude chtít vědět důvody neomluvenych hodin.

hodnocení

0x

Řešte to s ředitelem školy. Ale i kdyby to nedopadlo dobře, třídní nebo ředitelská důtka není nic tragického, dostávali je i velmi úspěšní lidé :)

Za neomluvené hodiny (alespoň u nás) je rovnou dvojka z chování.

andrea1*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že je vaše dcera v 8. třídě, bych s učitelkou do boje moc nešla. Asi bych jí zavolala, že jsem si myslela, že podle zákona (jehož číslo je uvedeno u přispěvku výše) jsem si myslela, že na to jsou tři kalendářní dny, ale když je to takto, že se omlouvám za opožděnější napsání omluvenky. Úče to udělá dobře a bude klid. Při negativní reakci učitelky bych pak postpovala dále. Osobní návštěva, návštěva ředitele. Toto snad nemůže být ani důvod k udělení nějakých důtek, když žák sám se nijak neprovinil. Byrokracie je už ve školách, jak je vidět. Dcera už také není malá holka a měla vám to připomenout. Je to hlavně její starost aby předložila omluvenku nebo ne?

irca90*
hodnocení

Ano je to její povinnost si to hlídat,ale ona mi to řekla,jenže já na to prostě zapomněla.Byl zmatek ten den a ona potom spěchala už na autobus a bez omluvenky. Ve škole už jsem osobně byla,musela jsem podepsat jakési komisní papíry. třídní učitelce jsem řekla jak to je,že je vina moje,ta mi poze odpověděla,že je hezké,že beru vinu na sebe,zapsala to a toť vše.Dcera si to prý má hlídat.Šla jsem i za ředitelem,ale ten se přiznal,že si teď není jistý,zda to jsou pracovní nebo kalendářní dny,ale že se na to podívá a něco s tím udělá,jelikož dcera je sice trošku drzá,je v pubertě a to pořádně,ale jinak je bezkonfliktní a učí se celkem dobře. Ona sama už chce přejít i do jiné třídy, jakou hrůzu z třídní má. Pokud natrefíte na učitele,který prostě chce dosáhnout svého a mstít se,tak s tím většinou nejde moc dělat...Mohla by to dceři ještě více zavařit

artik*

Tak slovům , že je učitel zasednutý na žáka bez důvodu nevěřím . Mstít se? A za co? Dcera je asi pěkně drzá .

Je super , že máte čas si sednout tady a radit se a nemáte čas 30vteřin napsat email do školy s omluvenkou , ten den co dcera nebyla ve škole .

irca90*
hodnocení

takové řeči si nechte laskavě pro sebe.Nevíte nic o tom,jak to bylo. Že je zasednutá, už vím déle,jelikož problémů s paní učitelkou už bylo více, Dcera je v pubertě,do školy se kolikrát už i bojí a když se do ní jistá paní učitelka naváží,jak mi bylo řečeno i od jiných a dcera ji odpoví zpět,tak prosím. Na jednu stranu je dobře,že se brání,když je v právu. Poslouchat musí,ale vše má své hranice.

artik*

znám to od vlastní dcery , je drzá a pak kouká , že si učitelka na ní zasedne . A proč jste jí omluvenku nenapsala ten den emailem?

irca90*
hodnocení

Do školy,jsem vždy volala. Ale i zavolat je dáno do 3 dnů. Prostě jsem nezavolala,protože v pátek do školy šla. Lidé jsou asi neomylní. kdyby jste s paní učitelkou mluvil/a, jako já, viděl/a by jste,že něco není v pořádku i na její straně. S tím jak s náma jednala, to bylo otřesné.

doplněno 12.01.13 07:11:

jedna věc je,že jsem omluvenku zapomněla napsat v pátek a druhá věc, takový trest za mou chybu pro dceru,který se dá změnit,když bude i druhá strana rozumná a trošku chápající. Dcera nemá žádné problémy,u ostatních učitelů je vzournou žákyní.

buss
hodnocení

0x

Než začnete psát, tak bych vám doporučil, aby jste se podívala jak se počítají lhůty, znala dokumenty školy. Pro nic za nic si učitelé "nezasedají" na žáky. Co by si tím léčili, rozčilovat se. Myslíte si, že vám dcera řekne jak se chová ve škole? Vy jste tam byla ve výuce? Jak víte co dostane?

irca90*
hodnocení

nebyla jsem ve výuce,ale chodím na rodičáky a vím,co o ní říkají ostatní kantoři. Všude je bezproblémová vzorná žákyně,ale u jedné paní učitelky je opak? to asi ne. A nehodlám tady řešit chování mé dcery a zasednutí. Vím jak se paní učitelka chovala ke mě,jak se mnou jednala. psala jsem sem abych se zeptala na určitou věc..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]