Nejste přihlášen/a.
Ted jsem na SOŠ a studuju ekologii, jenomže mě připadá že tento obor je sám na nic, že je lepší ho s něčím zkombinovat Mě napadlo že bych pak šla na VOŠ studovat nějakou grafiku. Takže bych navrhovala plagáty, články do časopisů, webové stránky a tak. co musím udělat abych se na tu školu dostala? asi musím mít maturitu, ale musím mít už nějaký vzdělání ohledně té grafiky? Jak probíhá výuka na VOŠ? je to asi těžší než SŠ, ale je tam velký rozdíl?
Co to je?nějakou? grafiku? Propagační? Grafický design? Je spousta úrovní téhle "grafiky". Já např. studuju Grafický design na Fakultě výtvarných umění v Brně. Je to tedy vysoká. Aby ses tam dostala, budeš se muset připravit. Vybrat si školu, obor, zjistit, co je třeba na talentovky, nachystat domácí práce. Nemyslím, že bys musela mít vzdělání ohledně "té" grafiky, mám spolužačky i z gymplu. Ale asi by bylo nějaké samostudium dobré. A jaký je rozdíl mezi vyšší a střední? Vyšší by měla být výš než střední, ale to ti nikdo nemůže zaručit. Pokud nemáš žádné zkušenosti, dá ti střední mnohem víc. Navíc si teď na žádnou vyšší tohohle typu nemůžu vzpomentout, možná nějaká soukromá. Na střední je rozdodně větší výběr. Ale pokud se tomu nechceš věnovat na plno, bude z tebe obyčejný grafik, co sedí 10 hodin denně v grafickém studiu a zalamuje sazbu. Když budeš mít štěstí. Když ne, práci nenajdeš, protože každý kdo má grafický program si dnes myslí, že je grafik. Bohužel. Program se naučí skoro každý. Kreativní myšlení už každý ne, ale současné publikum je nenáročné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.