Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych s něčím poradit. Chodím do 9.třídy a asi od 6.třídy máme ve třídě jednu namyšlenou princezničku. Problém je v tom,že ona se nad všemi povyšuje (dokonce i nad učitelkami) a myslí si o sobě,bůh ví jak je dokonalá. Je k neuvěření,kolik lidí už změnila k horšímu. Nejvíce mě mrzí,že jí podlehly i ty učitelky. Hodně jsem si oblíbila jednu učitelku,která mě pořád chválila a byla ke mně velmi milá. Ale ted se z ní stal hrozně namyšlený člověk. A to není jediná! Vážně mě to hrozně mrzí. Vždyť ona přece není něco víc,než my všichni ostatní! Vážně nechápu,proč se ty učitelky nechávají zblbnout a nechávají se od ní urážet. Je sice pravda,že se výborně učí,ale kvůli tomu přece nemusí mít nějaké privilegia,ne? Přiznám se,že jí závidím,ale závidím jí jen to,jak dobře se učí. Já nemám potřebu,abych byla ve všem skvělá a pořád středem pozornosti. Ale chci znát vysvětlení Vím,že s tím nic nenadělám,takový je prostě život,ale proč takové "namyšlené pipky" mají vždycky krok napřed? Kdybyste někdo věděl nějakou drobnou radu,tak za ní budu ráda. Děkuji.
myslíš, že taková namyšlená pipka je vždycky o krok napřed? Jednu takovou u měl můj brácha ve třídě na gymnáziu. Chodila s nosem nahoru, na oslovení odpovídala "Pch! a s ostatními se bavila, jen když se jí uráčilo sestoupit z nebes. Pak jí najednou bylo osmnáct a zjistila, že ji nikdo nechce. I to se princeznám stává.
Ahoj , zamlada jsem měl často velké problémy ze školou , ale i tak sem se vypracoval.
Důležité je se tím nenechat zdeptat , a pokud možno otočit situaci ve svůj prospěch.
Použijte něco co daná osoba neumí a nezvládá , např práci z počítačem na profesionální či jiné úrovni .
Někdo kdo je ve všem na 100% jednoduše neexistuje takže při troše snahy odhalíte slabé místo.
Hyenismus je v tomto případě možnost , stačí být drzejší a namyšlenější než ona a převzít trůn , místo .
Třeba i za použití "Špinavých Praktik" nebo hrubé síly.
Ovšem nemohu doporučit , pouze poukazuji na to , že možnosti jsou vždy.
Je potřeba si udělat vnitřní morální kodex a rozhodnout jestli Vám to za to stojí , chovat se ještě hůře a shazovat se tak na úroveň této vaší "Hvězdy".
Život se má ale především užívat a ne prošprtat a zničit plánováním intrik a piklí.
Stačí na ni použít , že se více bavíte v životě a nemusíte šprtat , znáte z života víc než jen školu.
Možností je spousta , v případě zájmu můžeme vše prodiskutovat , stačí mi napsat E-Mail.
S Pozdravem
PhDr. Martin Polki
doplněno 30.01.12 21:52:E-Mail je polkisek@seznam.cz
Ahoj já jsem v 8.třídě a také prožívám to samé jako ty. Třeba ta hvězda třídy mě začne pomlouvat ...a ta je hrozná ...atd..
já se na to vůbec nedívám ..protože zabívat se takovíma pipinkama nemá vůbec cenu. Když je to baví pomlouvat tak ať si pomlouvaj
.
Ahoj Katko. Řekla bych, že z Tvé strany jde jen o pouhou žárlivost. Nevěřím, že by nějaký žák měl takovou moc nad učitelem, aby se díky němu, stal učitel namyšlený. Nechci Ti ubližovat, to rozhodně ne, ale zdá se mi, že jedné "pipině" přičítáš moc, kterou prostě nemá. Jestli se od tebe učitelka odvrátila, pak za to určitě nemůže jedna namyšlená spolužačka. Proč je oblíbenější než Ty, to nedokáži říct, ale problém bude spíš v Tobě, ne v ní. Všude jsou lidé odlišní a ty, kteří nám nesedí, prostě ignorujeme a nestojí nám zato, abychom se jimi prostě zabývali. Tak proč Ti tolik leží v žaludku zrovna tahle "pipka" a řešíš ji? Vždyť za to nestojí, nebo snad ano?...
Kapkanadeje: Ahoj,psala jsem,že na ni nežárlím,protože ona se chová opravdu nesnesitelně. Asi si něco podobného nezažila,tak nevíš o čem mluvím. Zrovna dnes byla učitelka s její přítomností úplně stejně namyšlená jako ona a když na další hodinu ta spolužačka nebyla,tak proč se ta učitelka chovala úplně jinak? Proč byla najednou taková milá,příjemná a usměvavá? Myslím si,že ve mě ta chyba opravdu nebude,protože já se chovám normálně Ale v jedné věci máš pravdu. Nestojí mi za to,abych jí řešila,ale chtěla jsem se z toho jen vypovídat. Nejhorší je,že tenhle problém řeší skoro většina mojí třídy. Takže si myslím,že chyba bude v ní. S člověkem můžeš manipulovat. Ano,zní to divně,když žákyně manipuluje s učitelkou,ale potom je blbá ta učitelka,když někoho takového nechá, aby si s ní dělal,co se mu zachce. To potom nemá žádnou svou důstojnost. Osobně si myslím,že si potom ti lidi kvůli ní připadají důležitější
V každém případě řešíš neřešitelné. Věděla jsem, že se Ti moje odpověď líbit nebude, ale lidi prostě nepředěláš. Mýlíš se, zažila jsem toho už moc, ale banalitama jsem se nikdy nezabývala. Připadá mi to, jako ztráta času. Když mi prostě někdo nesedí, dělám, že ho nevidím a nenechám si jím kazit den. Nedej si ho kazit ani Ty, nestojí za to žádná "pipka"
PS: Nemáš pravdu. O tom, že na ní nežárlíš, jsi právě nepsala, ani slovo. Takže v tom kousek té žárlivosti bude zcela jistě. Vím, že tohle slyšet nechceš, je to ale jen můj pohled na věc, nic víc.
Katko, věřím, že jsou situace, které popisuješ a které nemají z našeho pohledu ten správný povahový standard. Je to dáno přemírou sebevědomí dané spolužačky - je otázkou jak dalece to může uškodit jí samotné v budoucnosti. Tuto věc bude určitě řešit ale myslím si, že s přibývajícím věkem se bude vyrovnávat s tím co jí na cestě životem potká a možná pak si to uvědomí. Ty zůstaň taková jaká jsi a nenech se otrávit ani manipulovat.
Kapka: Já s tebou prostě nemůžu souhlasit. Vím,že v tom žárlivost není,ale to je tvrzení proti tvrzení Ale i tak děkuju
Hop a Kdokoli: Děkuju Vám
To je v pořádku, Katko. Souhlasit se mnou v žádném případě nemusíš. Důležité je, aby Tě přestal Tvůj problém užírat a trápit. Jinak nemáš zač. Měj se pěkně.
Katko, v každé třídě bývá někdo více oblíben, někdo méně oblíben. Věřím i tomu, že učitelka se podvědomě nechá ovlivnit.
Jezdil jsem před lety jako vedoucí na pionýrské tábory a dodnes vzpomínám na jednoho superklučinu, Mirečka. Mireček byl fakt skvělej, když byla soutěž ve stavění stanů ve dvojicích tak Mireček stavěl sám a byl nejrychlejší. Když končil polední klid, měl Mireček deku svléknutou z povlaku, povlak byl před barákem a deka pod postelí - po deseti minutách jsem písknul nástup, Mireček tam byl první a měl ustláno tak, že by mu to mohl závidět regiment vojáků v základním výcviku. Mireček byl prostě jednička a stal se mým oblíbencem. A věř mi, že jsem měl tehdy sám se sebou velké problémy, abych se k němu choval stejně a rovnocenně jako k ostatním, aby měl stejná pravidla hry jako ostatní...
doplněno 24.01.12 22:13:... a popřemýšlej nad slovy Kapky, podle mého názoru je to velmi moudrý člověk a když něco říká (píše), tak ví, o čem mluví (píše)...
Kapko, věřte že s "bodíkama" nehýřím, ale o5 rád musím dát ...
Tohle není jen u vás na škole, u nás je to podobný, skoro každej učitel má nějaký oblíbence. Zkus si s tou učitelkou která tě odkopla promluvit nebo si najdi jinou oblíbenou učitelku ) a jestli jí závidíš jak se dobře učí tak se uč taky
) třeba se s nějakou učitelkou domluv na doučování, tím si tě možná i oblíbí
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.