Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou SŠ abych se dostala na VŠ veterinární?

Od: lili65* odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi,

jakou si mám vybrat SŠ, aby mě pak vzali na VŠ veterinární? Jsem z libereckého kraje, nechci nikam daleko dojíždět. Stačil by v tomhle ohledu obor Ekologie a živ. prostředí zakončený maturitou?

Předem děkuju za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Ahoj, na VŠ neberou podle vystudované školy, ale podle výsledků u přijímaček. Takže by ti stačila i ekonomka, pokud jsi ochotna na sobě pracovat a biologii nebo chemii si dostudovat bokem, když ne ve škole. Ale mnohem pravděpodobnější, a nejlepší, co se přípravy týče, je určitě gymnázium. Tam se toho dá naučit spousta užitečného k přijímačkám, i když samostatnou práci a přípravu medicína (včetně veterinární) přesto vyžaduje. Spolužačka musela číst i nějaké odborné knihy a připravovat se nad rámec maturity.

Držím palce! *hej*

mowla*
hodnocení

0x

Nejlíp na gympl - jinak ti bude chybět všeobecný přehled, matematika aj. - odborné SŠ nejsou nejlepší průpravou pro studium na VŠ...

hoummy*
hodnocení

0x

Gympl, nebo lesnická škola.

iz*
hodnocení

0x

Gymnázium (to je nejlepší) nebo některý (existuje-li) chovatelský obor s maturitou.

jackson
hodnocení

0x

Nejlépe na soš v kromerizi.Na vš veterinarni se dělají prijmacky z osnov ze strednich skol veterinarnich.Pouze z chemie a biologie.Tam te nauci vse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]