Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtverka z matiky - střední škola

Od: killbill odpovědí: 3 změna:

Mám uzavřenou čtverku z matiky, měl jsem jí i minulé vysvědčení. Průměr jsem si spočítal a je 2,1, ale jen z tohohle pololetí. Spočítám si ještě ostatní pololetí, které se bude zapisovat na SŠ. Už tak jak to vypadá, je šance se dostat na SŠ se čtverkou?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Ale ano, i s tímto se můžete dostat na střední školu. Bude hodně záležet na tom, jak zvládnete příjímací zkoušky. Ono to většinou chodí tak, že školy mají nějaký limit žáků, které přijmou. A žáci jsou přijímáni dle toho, jak dobře zvládnou udělat ty příjímačky. Takže - když třeba berou 30 žáků, musíte se umístit do 30. místa. Berte ale v potaz, že matematika na střední škole bývá opravdu dost těžká, tak abyste ji pak zvládl. Ale máte-li o studim střední školy takový zájem, pak by neměl být problém začít matematiku šrotit, šrotit a šrotit.

Šanci určitě máte, dostali se i jiní. Ale jak píše "eulalie", s matikou se budete muset hodně poprat a přidat. Dá se to úspěšně řešit třeba doučováním, abyste se v tom tolik neplácal sám a od začátku se tomu věnovat na plno. Přeji hodně zdaru!

myse*

přijímací zkoušky na střední školy se dneska už nedělají, pouze na gymnázia, na SOŠ ne. Přijímací řízení probíhá tak, že se spočítá průměr jednotlivých známek (někde jen z 9., jinde i s 8.tř.), vynásobí 100 na celé číslo a odečítají body za jednotlivé profilové předměty - ČJ,AJ,M + podle oboru F,CH,Obč., Z... takže každá známka je důležitá! výsledné čísla seřadí podle velikosti a udělají čáru - kdo je pod, nebude přijat.

Vybírejte školu, na které není převis žáků - poměr hlášeno/přijato - budete mít větší šanci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]