Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí úkol

Od: lejla* odpovědí: 6 změna:

Po cestě z Brodku do Vyského udržoval rychlost 12km/h, z Vysokého do Údolíčka jel rychlostí 18km/h .Celá cesta má délku 30 km a Filip ji ujel za hodinu a 45 min urči jak dlouhá cesta je :1. z Brodku do Vysokého

2. z Vyského do Údolíčka

Prosím poradte je to úloha pro devátou třídu a nevím si stím rady .Jsou to slovní úlohy o pohybu .Výsledky mají být 1. 3Km

2. 27Km

nevím jak to vypočítat

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to jednoduché. Stačí k tomu dvě rovnice.

Celkový čas na cestě je dán součtem časů na dvou úsecích, tedy

T1 + T2 = 1.75

Celková ujetá dráha pak obdobně:

12 * T1 + 18 * T2 = 30

Z první rovnice vyjádři T1 nebo T2, dosď do druhé a řeš :)

Výsledek je opravdu správně.

lejla*
hodnocení

můžete mi to sem prosím vše vypsat ja to nechápu jak ste na to přišel/a

Celkový čas na cestě je dán součtem časů na dvou úsecích. Na tom není co vysvětlovat. (1.75 je hodina a třičtvrtě)
T1 + T2 = 1.75 (T1 i T2 jsou v hodinách)
Vzdálenost se vypočítá jako součin rychlosti a času. Celková vzdálenost je pak součtem obou úseků.
(12 * T1) + (18 * T2) = 30
Z první rovnice vyjádři T1 nebo T2. Nápověda: T1 = 1.75 - T2
lejla*
hodnocení

pořád nechápu

Polož jasnou otázku na kterou můžu odpovědět. A zapoj víc hlavu. Toto je opravdu velmi jednoduchý příklad.

lejla*
hodnocení

prostě nic nevím sem uplnej idiot na matematiku a tohle pro mě je opravdu dost těžký příkald takže vůbec nevím co stím vším mám dělat sem DEBIL

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]