Nejste přihlášen/a.
dobrý den.chtěla bych poradit.moje dcera studuje prvním rokem obchodní akademii.nyní by chtěla přestoupit na hotelovou školu do poděbrad se zaměřením na cestovní ruch.vím,že přestoupi ted nelze,ale zajímá mě jak bychom měli postupovat v případě,že by si dala přihlášku a šla znovu studovat od 1. ročníku.děkuji za odpověd
Dobrý den,
stejný problém jsem měla se synem. Studoval prvním rokem průmyslovou školu, ale zjistil, že to není nic pro něj a chtěl přestoupit na Cestovní Ruch.
Zpočátku jsem nevěděla co mám dělat, protože byl říjen a nechat ho doma 9 měsíců mi přišlo velmi nepřípustné. Nakonec jsem ovšem zjednala na konci října schůzku s ředitelem školy (ředitel už Vám řekne jak máte postupovat) a řekla jsem mu, že můj syn k 1. listopadu školu končí. Ředitel to vzal dobře, syn ze školy odešel. I když neměl na základní škole moc dobrý prospěch, na cestovní ruch ho vzali.
Pokud máte takový problém s Vaší dcerou, pokud možno, ukončete její studia co nejdříve, protože je jasné, že pokud zjistila, že Obchodní Akademie není nic pro ní, bude do školy chodit s nechutí a může pak třeba začít chodit i za školu, což je pak větší problém než to, že se studium ukončí.
Pokud si o tom ještě budete chtít promluvit nebo ještě v něčem poradit, napište mi na mou mailovou adresu : eliskajablunkova@seznam.cz
S pozdravem Jablůnková
Hezky den,
mam take podobnou zkusenost. Radila bych vam, jak uz tady prede mnou psala Eliska185, abyjste nejdrive pohovorila s reditelem skoly a ukoncila dcerinu skolni dochazku, protoze jak uz bylo zmineno, muze zacit chodit za skolu a tak podobne, coz, jak sama myslim, neni zase tak dobry nasledek.
Ale ted k veci. Psala jste, ze vase dcera chce prestoupit na Hotelovou skolu z obchodni akademie, je pravda, ze zmena oboru je velika, ale asi to ma svoje duvody. Moje dcera take udelala takovyto velky prestup. Z gymnazia prestoupila na Pedagogicke lyceum. Nebranila jsem ji v tom, protoze je to jeji rozhodnuti a nebudu ji prece drzet tam, kde ji to ocividne nebavi.
Postupovala jsem takto: S dcerou jsme se domluvili (rekla mi to totiz nekdy na konci rijna) ze dochodi rijen a listopad a na zacatku mesice ukoncime studium. takhle jsme to take udelali, zasla jsem za p. reditelem gymnazia a vysvetlila mu, ze moje dcera chce ze skoly odejit kvuli tomu, ze uz dale nema chut studovat tento vseobecny obor a zjistila, ze ji to tahne k necemu jinemu a ze v devate tride si to spatne promyslela. p. reditel to vzal, podepsali jsme papir, dcera pristi dny do skoly nechodila a pripravovala se k prijimackam ( myslim, ze minuly rok se na jeji skole nekonaly). na jinou skolu ji vzali a ted je tam spokojena. nemusite se niceho bat, protoze je to stejne jako kdyz odchazi z devate tridy. proste zajdete na zakladni skolu pro prihlasku, vyplnite a pokud je potreba, tak zajdete za doktorem pro potvrzeni (myslim, ze na hotelovku je toto potreba). pak podepisete, znovu zajdete do skoly pro razitko reditele (reditelky) skoly a to vse odeslete na adresu skoly ve velke obalce ( my jsme tedy poslali v male obalce prelozene, ale pry by se to melo posilat ve velke obalce a doporucene). pak sla dcera na prijimaci zkousky, kde ji rekli co a jak a dostala nejake dotazniky na doplneni (myslim, ze pokud uz jste na takovych prijimackach byli, tak ze vite, jak to tam chodi.) dcera obdrzela seznam ucebnic, ktere jsme nakoupili a sla v zari znovu do prvaku. osobne si myslim, ze rok spozdeni neni zase tak velky casovy usek, aby bylo nutne kvuli tomu nejak zelet,protoze za to, ze je vase dite stastne zodpovidame hlavne my.
snad jsem vam svym prispevkem nejak pomohla
s pozdravem Janakova
dobry den. chtel bych take poradit. jsem 2 mesice na obchodni akademii ale nebavi me a chtel bych prestoupit na policejni skolu do Holesova. jenze tam se neda prestoupit hned tudiz musim cekat az pristi rok. zajimalo by me jestli budu delat stejne prijimaci zkousky jako zaci zakl. skoly nebo zkousky tezis jelikoz uz mam nejake znalosti ze soucasne skoly?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.