Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo to spočítá?

Od: suzymon® odpovědí: 19 změna:

Ahoj všem, koho baví počítat. Předmět váží 100gr. V průměru je v každé domácnosti 5 kusů. Normálně se všech pět kusů po třech měsících vyhodí. Potřebovala bych spočítat kolik je toho odpadu za rok, vzhledem k počtu populace naší republiky. Děkuji. Snad jsem byla srozumitelná. Pro někoho to bude hračka, já mám z čísel hrůzu... Suzy.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

suzy počítejme... každé tři měsíce vyhodíme 5 ks po 100gramů, t.j. za rok 4 x 5 x 100 = 2000 ... takže 2 kila něčeho vyhodí jedna domácnost... a už stačí vynásobit počtem domácností a je to... kupecké počty...

doplněno 20.01.12 15:07:

tak jak píše martin... neřešitelné, pokud nevíme, kolik je domácností... kolik je průměr osob na domácnost...

bena uvádí ve výpočtu 5 ks na osobu, to by potom vycházelo co osoba, to domácnost... nereálné...

Hejkal:

Tak na ten přesný počet domácností v ČR si počkám:)

hodnocení

Jde opravdu o jedince. O počet obyvatel a přibližně. Proto jsem zvolila průměr. Nevím kolik má která rodina příslušníků s babičkama a tetama a strýci a tak dál. A pak Ti mají zase ty své rodiny. O to nejde. Takže potřebuji přibližný výpočet kolik to bude za ten rok tun. Díky.

hodnocení

0x

No a pro jaký přesný počet populace to chcete spočítat?

A mne si prosím odečtěte...čestně prohlašuji že doma určitě nemám nic co váží přesně 100gr..tedy rozhodně ne v 5ti kusech:)

Další věc je, že uvádíte 5ks v domácnosti...Definujte domácnost...kolik lidí tvoří domácnost? Někdy 1...někdy 2...3..5..10..

Takže je to co? Neřešitelná úloha...

hodnocení

Martine, máš, ale možná váží 9gr, nebo 11gr.

bena*
hodnocení

0x

No nevím, jeslti dělám dobře a řeším to celé, ale zde je postup, který je snad správný.

100g * 5 = 500g za 3 měsíce
500g * 4 = 2000g za 12 měsíců = 1 rok.
2000g * 10 250 000 (včetně cikánů a přistěhovalců) = 20500000000g odpadu za rok

doplněno 20.01.12 15:04:

Ten výsledek je za obyvatele, nějak při tom počítání jsem zapoměl, že chcete vědět domácnosti...

S těmi domácnostmi je to potřeba učesat... dejmě tomu, že průměrná domácnost je obývána 2,75 lidmi (zní to tak ošklivě ale pro nějaký odhad to stačí)
2000g * 3 727 272 = 7 454 545 454g...

Ne...to je z principu špatně.

Jestli je 5ks v každé domácnosti...pak to nemůžete násobit počtem lidí v ČR...

Mimo to by musel být na počet lidí či domácností vyhlášen "stop stav"...k nějakému dni...protože se neustále mění.

A ještě je otázka, zda z těch 500g na domácnost se celých 500g vyhodí...

Když matematika, tak přesně..

A tato otázka není přesně definována.

bena*

Opravil jsem to, při počítání jsem to nějak zapoměl, že autor chce vědět domácnosti :) Já nejsem matematik a nikdy jsem nechtěl něco úplně ťip-ťop přesně, vždycky je lepší praktický odhad, než nějaká desetinná hausnumera ;)

Tam ty šeredný čísla, co mi vznikla, jsem tam dal záměrně, aby mě tu nikdo nepeskoval za to ;)

hodnocení

Martine, tak teď už víš, že jde o kartáček na zuby. Tak teď už je Ti má otázka jasná, kolik tedy myslíš, že je to za ten rok? Znovu upozorňuji, že jsem absolutní tupec a jestliže mi tady napíšete nějaké astronomické číslo v gramech, nedám to dohromady a nepomůže mi to. Děkuji ještě jednou. S.

hodnocení

Jelikož jde o obyvatele a ne o domácnost, myslím, že Váš výsledek bude dobrý. S.

hodnocení

Já věděla, že to bude ošemetné. Ale nejde mi o počet domácností, to je v tomto případě nepodstatné. Také nejde o přesný výpočet, ale o přibližný. Pro představu hmotnosti. Vycházela jsem z toho, že v normální rodině jsou řtyři lidé a všichni čtyři mají ten předmět alespoň jeden, někdy i dva a více. Ale to už není tak důležité. To bychom se nedopočítali a prozatím to roli nehraje. Bohužel nemohu vyzradit, o co se jedná, moc se omlouvám. Ale s naprostou jistotou vím, že ho má každý z nás a s naprostou jistotou vím, že to každý přibližně jednou za čtyři měsíce vyhodí. Nědo možná déle, ale zase jsou jiní, kteří zase naopak dříve. Takže výsledek bude přibližně vyrovnán. Udala jsem Čechy proto, že víme, kolik je u nás obyvatel. Zase pochopitelně plus-mínus. Jste moc hodní a teď jdu znova pořádně přečíst Vaše odpovědi. Ještě bych mohla dodat, že ten předmět má z devadesáti procent každý obyvatel naší planety a zachází s ním zrovna tak. říci to nemohu, ale možná, že to někoho napadne.

já jdu zvážit kartáček na zuby...

20.01.12 15:36
hodnocení

No vidíš!

dzordz*

Hodně přerostlej kartáček? *smich*

hodnocení

Drozde, tak kolik váží, já ho vážila na kuchyňské váze. Asi je blbá ona, nebo já :D

dzordz*

Na digitální váze vážil jeden 16g, dva 30, tři 45, čtyři 59 :)

hodnocení

Aha, tak to mění podstatně konečný výsledek. Já digitální váhu nemám. Tak to třeba spočítat znova, podle Tvých údajů.

hodnocení

0x

Napadá mi ještě jedna metoda. Ve statistikách si najdeme, kolik váží veškeren vyhozený odpad, pak (nějak) zjistíme, koli váží odpad bez kartáčků na zuby a odečteme.

Sorry, dostal jsem "vtipnou " náladu.

hodnocení

Ne Kartaginec, mně šlo právě jenom o ty kartáčky na zuby. A už to vím. Šla jsem jinam a tam jsme se toho dopátraly s jednou, jedinou holkou. Číslo je sice přibližné, ale o to mi šlo. Snad tady budu jednou moci vysvětlit, proč mne to tak zajímalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]