Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napoleónské války - pozemní boje

Od: guy odpovědí: 9 změna:

Ahoj, zítra mám přednést referát na pozemní boje za napoleónské války, jak válčili, s čím válčili atd... zatím nemůžu nic najít, neví někdo o něčem? ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak to bud spatne hledate...nebo jste vubec nehledal.

Jasně,že nehledal,na co taky,když mu to tady pěkně naservírujeme,a on si to posléze opíše v klídku a pohodě*zed*

lidus*
hodnocení

0x

Studente, zadala jsem do vyhledavače váš dotaz a je spousta odkazů, např. tady studentf.info/...

hodnocení

0x

Google, ten toho ví!

Napoleonské válkybyla sérieválečných konfliktůmezi lety1803až1815, následující porevolučních válkách, které skončily roku1802. NapoleonskáFranciebyla nakonec poražena, což vedlo krestauraci Bourbonů. Napoleonské války skončily porážkou Napoleona I. vbitvě u Waterloo18. června1815a druhou pařížskou mírovou smlouvou.
Pozadí konfliktu
Pařížský dav útočí na Bastilu
Roku 1789 vypukla Velká francouzská revoluce a Francie se stala konstituční monarchií. Tím byli zneklidněni panovníci jiných zemí, což vedlo k tomu, že 7. února císařSvaté říše římské a pruský král vytvořili pakt proti Francii, čímž začaly Francouzské revoluční války. Po pokusu Ludvíka XVI. o útěk, po jeho zadržení ve Varennesa po pozdější popravě se koalice rozšířila o italské státy, Velkou Británii a Španělsko.
S touto koalicí Francie válčila až do roku 1797, kdy generálBonapartedonutil římského císaře uzavřít mír v Campo Formio, ale Velká Británie s Francií mír neuzavřela. Roku 1798 zahájil Bonaparteegyptské tažení, čehož využili nepřátelé Francie, aby vytvořili druhou koalici, v níž bylo Rusko,Rakousko a Velká Británie.
Spojenecká armáda, jíž velelmaršálSuvorov, začala porážet Francouze v Itálii a ve Švýcarsku, ale začaly se objevovat rozpory mezi Ruskem a Rakouskem, které nakonec vedly k tomu, že Ruskostáhlo svá vojska z evropských bojišť. Mezitím se Bonaparte vrátil z Egypta, kde zanechal svoje vojska pod velením generála Klébera a v tzv. druhém italském tažení porazil Rakušany v bitvě u Marenga. Válka však i přes krátké příměří pokračovala až do zimy, až do okamžiku dnes poněkud přehlížené bitvy u Hohenlinden, kde generál Moreau porazil spojeneckou Rakousko-bavorskou armádu pod velením Arcivévody Jana.
cs.wikipedia.org/...

guy
hodnocení

Aha... no dobrý... a jako třeba způsob bojů, taktiky, zbraně, pěchota ... všichni jste mi našli to co jsem už našel :))

Clovece...ted sice nejsem u PC, a ma domaci knihovna (kniha..to je takova vec z papiru..obcas je jeste maji v knihovne..) Vam k nicemu nebude. Nicmene behem 5ti minut bych Vam na webu nasel i presny popis bitev s nazvy jednotek a pocty vojaku..mapami atd. Co takhle zkusit primo zadat „bitva u Slavkova”, „bitva u Borodina”, „bitva u Waterloo” atd. atd.
Sice mne zajima vice novodobejsi historie..ale vim na 100%, ze se daji najit o techto bitvach az neskutecne podrobnosti..

lidus*
hodnocení

0x

Tak se zkuste podívat zde, myslím, že referát do školy bych z toho jistě udělala. Admin promine, že dávám jen odkazy na stránky ale příde mi zbytečné kopírovat text.

palba.cz/...
valka.cz/...
valka.cz/...
austerlitz.org/...

guy
hodnocení

Přesně tohle jsem potřeboval, díky moc ;))

lidus*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]