Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám problém. Když se něco učím neleze mi to do hlavy a hlavně mě to učení nebaví. Vůbec se na to učení nesoustředím a mám špatně známky ve škole. Potřebuju nějakou radu jak na to.
Dobrý den já jako školačka se také učím ale jak jeto pitomost ale zabírá: 1... Vemte si mobil a na ten mobil si nahrajte otázky a pak si dělejte testy :2... A jak se učit? nahrajte si na mobil to co máte v učebnici a poroště se tak učte a jestli to nepomůže ...:3...tak si zařitte doučuvání nebo si zalestte do pokoje a
učtese ale aby tam bylo pohodlně a dlavně ticho
Doporučuji:
zalézt do pokoje, kde tě nikdo nebude rušit. Vypnout rádio, TV, PC... nekoukat z okna.
vzít si sešit a po odstavcích si přečíst látku - 2,3 věty, a nahlas přeříkat
takhle se po kouskách naučíš co je potřeba.
cizí jazyk - slovíčka - si napsat na kartičky z papíru - z jedné strany anglicky z druhé česky a přeříkávát je několikrát dokola. Co nevím, dám stranou a znova se vrátím...
Požádej o pomoc rodiče - až to budeš umět, ať tě vyzkouší... Určitě neodmítnou
Ahoj. Když si člověk říká, že něco nejde, tak to opravdu nejde. V učení si člověk musí najít svůj systém, který mu vyhovuje a při kterém je schopem se soustředit a naučit. To, že Vás učení nebaví, je špatné a odráží se to na výsledcích. Hledejte důvod, proč by Vás bavit mělo. Jaké máte cíle, co v životě chcete dělat a zda se proto vyplatí, učit se. Při učení je potřeba mít především klid. Dcera si jej zpříjemňuje tím, že u toho mlsá něco dobrého, co si jindy, než u učení nedá. Vytvořila si z toho takový malý rituál a to jí nakopne k tomu, aby se do pokoje k učení zavřela (spolu s horkou čokoládou, buchtou, či štrůdlem apod.). No, každý máme něco, ale hlavně, že věci nakonec začnou fungovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.