Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,dnes jsem ve škole dostal za úkol najít a napsat o romském obyvatelstvu a co se pro ně ted v novem roce 212 zmenilo.Doslechl jsem se,ze pobirat budou za to,ze kdyz jejich decka budou chodit do skole,budou dostavat prispevky na autobusy,svacinky,obedy a podobne.Nevíte,kde bych se nebo na jake strance mohl o nich neco dozvedet popripade precist nejaky novely?Děkuji za napovedu Preji hezky vecer
Nebojte se používat termín cikán. Cikáni byli vždy cikáni, ne žádní romové
K dotazu - zkusil bych se podívat na cikánský server romea.cz, tam by se toho dalo dost najít.
No tak to si k tomu načni pivo, protože tam je to hodně těžký čtení. Lži, překrucování a cenzor Banga...
Nevím jak jinde, ale u nás v Jihlavě se pro ně změnily dvě věci.
1. Se psem chodíme cvičit obrany, aby se nežinýroval kousnout si do živýho.
2. Po několika měsících vybírání jsem si udělal radost, praštil se přes kapsu a pořídil si GLOCK 19C
A teď mi můžou zase přijít orvat okapy...
O změnách se dočteš na stránkách MPSV, existuje i tzv. "sociální průvodce",žádný peníze za docházku a na svačiny navíc nedostávají... naopak, nedostanou dávky, pokud děcka nebudou chodit do školy, ale to už bylo i loni, žádná změna. Pokud budou hodiny neomluvené, hrozí jim pokuta až do výše 3000,-, při opakovaném záškoláctví až vězení, ale to se netýká jen Romů, ale každého občana ČR. Příspěvek na autobus taky nedostanou, maximálně, pokud bude hoooodně hodná "paní sociální" na odboru hmotné nouze, mohou zkusit požádat o mimořádnou okamžitou pomoc (to je jediná dávka, z které by se dle mého názoru dalo zakoupit jízdenku do školy) - toto ovšem opět platí jak pro Romy, tak pro ostatní občany ČR. Romea.cz není špatný zdroj informací, rozhodně lepší jak rasistické plátky jako např. parlamentnilisty.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.