Nejste přihlášen/a.
Moje kámoška má samé 2 a jednu 4 z vlastivědy a paní učitelka říkala že dostane na vízo 3 a já mam všechny možné známky lepší než kámoška a mám dostat 2 může být úča tak nespravedlivá?
Tohle se mi nikdy nelíbilo, když někdo začal, že jaktože mám tyhle známky a tenhle výsledek, ale tamhleten má tamty známky a takovej výsledek?
Proč nezačnete za sebe, dostala jsem během roku tohle, vychází mi taková a taková známka a tu chci?
Přesně tak. Kamarádka mi vždycky na ZŠ záviděla, že mám na vysvědčení z matematiky za 2, přestože jsem testy mívala tak za 3, 4. Kdežto ona mívala taky na vysvědčení za 2, ale čtvrtletky atd. skoro samé jedničky. Důvod byl jednoduchý - myslela jsem, počítala jsem u tabule, hlásila jsem se a aktivně se podílela na hodině (ne jako Hujer :D). Naopak kamarádka seděla vzadu, nikdy se nehlásila a jako by na té hodině ani nebyla, akorát se pak vždycky našprtala na písemku.
Záleží prostě na tom, co v té hodině děláte, ne jaké máte známky.
No tak klasifikace záleží i na ostatních věcech - aktivita v hodině, "slušné" chování v hodině, abscence, referáty... A pokud se s tvojí učitelkou dá mluvit, běž za ní a chtěj vysvětlení, měla by ti říct, proč dostaneš takovou známku. A upřímně, dvojka je fakt dobrá známka! (nevím v jaké třídě jsi, ale dříve něbo později se začneš za dvojky modlit!) A stejně máš pořád lepší známku než tvoje kámoška, tak co? A upřímně, kdybys byla její opravdová kamarádka, spíš by sis dělala starosti o ni - třeba má přísné rodiče a 3 z vlastivědy je opravdu zbytečná... Ale když neznám okolnosti, není na mě to soudit. Ty se nad tím zamysli. Přeju hezké vysvědčení!
promin to me nenapadlo - kamarád.
a že máš horší známky - tak to už sem se úplně zamotala. :D
Ale tak jděte za tou učitelkou společně a ať to teda vysvětlí jí, proč má mít 3, ne?
Pokud jsem to dobře pochopila, jde Ti o to, že kamarádka má lepší známky, než Ty a přesto jí paní učitelka dala na vysvědčení známku horší, než Tobě. Pokud máš pocit, že je to vůči kamarádce ze strany paní učitelky nespravedlivé, mohl bys jí pomoci tím, že jí přiměješ k tomu, aby se paní učitelky zeptala tedy přímo sama, proč má na vysvědčení horší známku, než třeba Ty. Když bude kamarádka vidět, že v tobě má oporu a že Ti to také není jasné, bude mít více odvahy se na to zeptat. Je dobře, že jsi takový kamarád a paní učitelka vám jistě vysvětlí, proč to tak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.