Nejste přihlášen/a.
Ahoj, já tu už jednou psal ohledně hotelové školy.
Mám jednu vysněnou SŠ, akorát tomu známky neodpovídají a šance na přijetí je minimální, mamka říkala ať to vyzkouším, protože potom si budu pořád vyčítat, že by mě mohly vzít, ale já zas nechci plýtvat přihláškama (omezili jejich počet na pouhé dvě).
A tak mě napadlo, že bych dal přihlášku na hotelovou, díval sem se na informace o této škole a šance na přijetí je docela vysoká a potom bych dal ještě na zdravku, to je šance na přijetí taky vysoká a z té zdravky bych zažádal o přestup na tu "mojí vysněnou" školu. Bylo by to možné? Protože bych si z té zdravky odnesl vědomosti (za ten jeden asi rok), které bych na té "mojí vysněné" škole použil.
Děkuju za odpovědi jastejskal
s tím přestupem to není vůbec jednoduché. Na té "vysněné" škole musí vzniknout volné místo (tím že někdo odejde nebo propadne) a pak tě teprve můžou vzít. Navíc - po prvním ročníku na zdravce bys asi musel nastoupit znova do prváku na vysněné škole (veterina?) - ztratíš tím jeden rok, navíc tě to nebude bavit...
Já bych dala přihlášku tam, kam mě srdce táhne + jednu na jistotu. Hokus pokus. Třeba pak můžeš ještě koncem prázdnin kontaktovat ředitele "vysněné" školy, jestli náhodou není místo, že třeba někdo na poslední chvíli šel jinam. Stává se to celkem často...
Držím palce!
Jestli je tvou vysněnou školou opravdu veterina, tak opravdu je těžké se tam dostat, znám jednu osobu, která se tam dostala, ale
byla to jedničkárka max. 2-3 dvojky. Takže jestli se dobře učíš, tak máš šanci, pokud ne, tak to bude spíše o obrovském štěstí.
Každopádně to zkus, kdybys to nezkusil, tak bys toho v budoucnu mohl trochu litovat.
Ale taky to vem z té reálné stránky a kdybys ses nakonec fakt nedostal, tak popřemýšlej co by tě jiného bavilo dělat.
Jestli tě láká cestovní ruch nebo něco ve zdravotnictví. Ale po zdrávce budeš muset pokračovat na vyšší nebo vysoké škole,
s maturitou nesezeneš ve zdravotnictví dobrou práci. Na hotelovce budeš mít praxi v restauracích a po vystudování taky nemusíš najít práci jakou si představuješ, co znám holky z hotelovky (s maturitou) tak skončili jako servírky nebo kuchařky, takže taky doporučím po střední hotelové pokračovat dál. Přeji hodně štěstí.
Hele, já byl v ročníku, který si mohl dát jen jednu přihlášku. Taky jsem měl "vysněnou školu" - vsadl jsem na ní a ono to bez problémů klaplo. A co víc - během studia se ve třídě objevilo asi 90 % lidí horších než já. Takže máš super výhodu, že můžeš dát dvě přihlášky. Moje rada zní - jedna vysněná a jedna jistota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.