Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybráno mám - mám vůbec s mým průměrem šanci?

Od: petr2* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Jsem v 9. třídě a tento rok budu dělat přijímačky na školu. Bohužel mi to ve škole nejde. Na začátku roku si vždy nahrábnu jedničky a dvojky ale potom pohořím na čtvrtletkách a zhorším si průměr.. Na vysvědčení mi vychází docela dost trojek a dvojek (podle přijímacího řzení - vysvědčení za 1 a 2 pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy - můj průměr bude něco asi kolem 1.8) ..
Rád bych jsem se dostal na grafickou školu v Brně, bohužel začínám mít pochyby, že mám vůbec šanci. Největší strach mám z toho, že když se nedostanu na SŠ tak co potom budu dělat..? popeláře, či drhnout chodníky..? na strojírenskou, či průmyslovku se mi vůbec nechce, neboť žádný zaměření neuchvátilo..

Velice mě baví grafika, i když skoro nic rukou nenakreslím tak i přesto mě to s photoshopem baví. Už jsem si nakoupil pár knížek, a baví mě se sám zdokonalovat.. Jen... mám s tím budoucnost? když se nedostanu na žádnou sš tak mě asi v žádné práci nepřijímoum, kdo by přeci vzal člověka se základním vzděláním? a myslím, že mi bude k ničemu,k dyž řeknu, že jsem samouk a baví mě to.. to mi moc nepomůže..
Co si o tom myslíte? za týden a půl se uzavírají známky, takže v tuto chvíli už se známakmi nepohnu, takže teď mi snad jen zbývá udělat přijímací test za plný počet (s čímž nepočítám ... )
Mockrát díky za jakkékoliv rady, či cokoliv jiného ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

3x

Jestli "rukou nic nenakreslím", zapomeň na jakoukoli grafickou školu. Nebo tam snad nejsou talentové přijímačky? *nevi* Na podobných školách bývají velké přetlaky. Teď už to asi nevytrhneš, aby ses stačil vykreslit, ale možná to není tak hrozné jak píšeš - to by chtělo probrat s někým, kdo tomu rozumí. Vzpomínám na kamaráda, který se chtěl na takovou školu dostat a kreslil opravdu hodiny denně, i v tramvaji, aby měl jistou ruku... no, vzali ho, s chlupem ;)

Když se nedostaneš na SŠ, budeš pak honit učňáky, jako každý druhý *smich*

petr2*
hodnocení

Dobrý večer,

ve škole talentové zkoušky nejsou.. Tím, že nic nenakreslím, jsem to zase tak doslova nemyslel. něco nakreslit dokážu, ale nejsem nějaký extra malíř.. prostě umím kreslit základy, nejsem nějaký talent od narození, který by uměl kreslit perfektní postavičky atd...
Takže to asi vypadá, že moc velké šance mít nebudu :/ .. hmm tak to mám do budoucna pěkně podělaný..

sargo*

Nemyslím, že by to muselo být tak zlý :-D Spousta lidí dělá něco jiného než vystudovala - ono vybírat si v patnácti na zbytek života, to ani dost dobře nejde. Co si myslí rodiče? A co nějakou průmyslovku se zaměřením na počítače? :)

petr2*
hodnocení

Rodiče říkají, že mám zkusit podat přihlášku na dva obory ve stejné škole..
Já bych se tam rád dostal, bohužel tomu moc nevěřím...
Dostat se na informatiku v BRně je možná těžší než na tu grafickou...

sargo*

Na druhou stranu, někoho vzít musí ;) Zkuste to! Když tak si holt pobudete rok na učňáku pilnou přípravou na další přijímačky. A možná ne na učňáku, ale na jiné škole, ony pak probíhají taková škatulata, někdo nenastoupí, kdo ví, co se stane, jednou jsem si díky neplánovanému stěhování šla zkusit požádat o školu 3. září a vzali mě, protože se jim náhodou uvolnilo místo. Je to boj vždycky, ale jít na jistotu většinou znamená jít pod vlastní úroveň. Škola není cíl, jen prostředek, s maturitou v kapse a coby zkušený již grafik s pár lety samo-výuky práci seženete. :)

petr2*
hodnocení

Dobrý den,
mockrát děkuji za odpovědi :)
Jen ybch měl ještě dotaz ohledně grafiky. Myslíte, že když kreslit moc neumím, prostě dokážu základy ale složitější věci moc neumím( jako opravdu pěkný postavy, či poříádně nakreslit nějaký zvíře) dá se i tak pracovat s grafikou? nerad bych i tak šel na grafickou školu, kde pohořím na kreslení rukou.. v programu mi to docela jde, ale na papíře jsem na tom docela blbě :/
Jinak co si myslíte o škole: isspolygr.cz/...

sargo*

Obávám se, že tohle nejsou věci, které bych byla s to posoudit :) Pokud skutečně umíte jenom v programu, ale dobře, tak vás to uživí a školu nepotřebujete; i když vás to samozřejmě trochu omezuje v tom, co všechno máte možnost dělat. Školu netuším, zkušenosti s nimi nemám ani zprostředkované, kromě škol spíše uměleckých. To asi prostě musíte zkusit vyzjistit tam. Jestli máte ale alespoň nějaké vlohy, tak na kreslení nepohoříte, to se dá naučit. Jen třeba nebudete žádný velký umělec ;)

Škola vypadá krásně, ta by se mi taky líbila *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]